Κυψέλη: Και η μητέρα του 7χρονου είχε χρειαστεί βοήθεια ως παιδί

Ήταν 15 χρονών έγκυος και ζητιάνευε στον δρόμο

Σε αποκαλύψεις που φέρνουν στο φως το απίστευτο οικογενειακό δράμα πίσω από τη φρικτή δολοφονία του επτάχρονου Ανδρέα στην Κυψέλη προχώρησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Σπύρο Λάμπρου, αποκάλυψε πως στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερωθεί για την παραμέληση και την έκθεση σε κίνδυνο ενός 15χρονου κοριτσιού, το οποίο ήταν έγκυος. 

Κυψέλη: «Θέλω να βγω και να σκοτώσω αυτόν που σκότωσε το παιδί μου»

Το κοριτσάκι αυτό δεν ήταν άλλο από τη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα, η οποία τότε ήταν έγκυος στην αδελφούλα του. Η 29χρονη σήμερα γυναίκα, τότε ήταν άστεγη, ζητιάνευε και βρισκόταν σε άθλια κατάσταση αβοήθητη, ενώ περίμενε το πρώτο της παιδί. 

Το «Χαμόγελο» παρενέβη και τότε η μητέρα του άτυχου Ανδρέα επανενώθηκε με την μητέρα της και τον σύντροφό της. Κανείς δεν έμαθε νέα της από τότε, μέχρι που στις 16 Μαΐου του 2018 το «Χαμόγελο του Παιδιού» κλήθηκε να παρέμβει, αυτή τη φορά για να σώσει την κόρη της 29χρονης, το παιδί που κυοφορούσε δηλαδή το 2008, όταν ζούσε υπό άθλιες συνθήκες. 

Στον Εισαγγελέα η 29χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του γιου της

Οι δάσκαλοι του κοριτσιού διαπίστωσαν μώλωπες σε όλο το σώμα του και αμέσως κινητοποιήθηκαν, ώστε να απομακρυνθεί το παιδί από το βίαιο περιβάλλον στο οποίο ζούσε.

Κυψέλη: Με σκυμμένο κεφάλι στον εισαγγελέα η μάνα του νεκρού Ανδρέα

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πήγε και η μητέρα, η οποία προσπαθούσε να δικαιολογήσει τον σύντροφό της. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, δεν έδειχνε καμία τρυφερότητα προς το παιδί, καθώς και η ίδια ως παιδί δεν είχε νιώσει τρυφερότητα από το οικογενειακό της περιβάλλον. 

Γιαννόπουλος: «Πιστεύαμε ότι ο μικρός Ανδρέας ήταν με τον πατέρα του»

Τότε όλοι, και το Χαμόγελο, αλλά και οι αρχές είχαν πειστεί από τα λόγια της μητέρας ότι ο μικρός Ανδρέας βρίσκεται στην Πολωνία με τον πατέρα του και είναι καλά. 

Κυψέλη: Πώς θα μπορούσε να είχε σωθεί ο 7χρονος Ανδρέας

Ο κ. Γιαννόπουλος αποκάλυψε ότι δεν έγινε καμία απολύτως έρευνα για να διαπιστωθεί αν όσα λέει η μητέρα για την τύχη του παιδιού ευσταθούν, παρά το γεγονός ότι και η αδελφούλα του τον αναζητούσε και ήθελε να επικοινωνήσει μαζί του. 

Κυψέλη: Ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη φρίκη στην αστυνομία

«Το Χαμόγελο είναι εδώ για να ταρακουνάει. Το κοριτσάκι σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των δασκάλων και τη δική μας, αλλά το αγοράκι δε σώθηκε και πολύ κακώς έγινε αυτό. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύουμε τα παιδιά», κατέληξε. 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top