Κλειστά σχολεία στην Αττική και την Τετάρτη, χωρίς τηλεκπαίδευση

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής για τα σχολεία της Αττικής

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα υποχωρήσει τις επόμενες ώρες, όμως το πολικό ψύχος και ο παγετός θα παραμείνει και αύριο κι έτσι θα παραμείνουν κλειστά και πάλι τα σχολεία, χωρίς τηλεκπαίδευση. 

Αργία και την Τετάρτη σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη

Σήμερα λόγω της κακοκαιρίας κηρύχθηκε γενική αργία και δεν έγινε ούτε τηλεκπαίδευση. Πριν από λίγο, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε παράταση της αργίας σε Αττική, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα και αύριο Τετάρτη. 

Δείτε το ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου για τα σχολεία/μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star 

Kλειστά τα σχολεία στην Αττική την Τετάρτη 25/1 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανακοίνωσε πως θα είναι κλειστά και αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα σε Αττική Οδό

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τις προβλέψεις της ΕΜΥ για συνθήκες επικράτησης παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου .
  • Το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο εντός των Δήμων παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλειστό από τα χιόνια, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία για πεζούς κι οχήματα.
  • Την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του covid, που απαιτεί τη διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα , σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο.

Μετά από επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας και διαβούλευση με Δημάρχους και Αντιπεριφερειάρχες , αποφάσισε να παρατείνει και για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 την αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Αττικής, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και των γονέων που επρόκειτο να μετακινηθούν από και προς τα σχολεία.

Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Επίσης το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε:

  • Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. 
  • Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top