«Τρέμω, θα μείνω!» - Mαρτυρίες εγκλωβισμένων στην Αττική οδό

Περιγράφουν πώς πέρασαν 20 ώρες χωρίς νερό, φαγητό και θέρμανση

Περίπου 1.200 αυτοκίνητα έχουν απεγκλωβιστεί από την Αττική οδό από το σύνολο των 1.800 που βρίσκονταν ακινητοποιημένα από χθες το πρωί. Περίπου 5.000 άνθρωποι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 20 ώρες.

Παραμένουν 1.200 οχήματα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό - Τι απαντά η εταιρία

Παρά τη συνδρομή του στρατού υπάρχουν ακόμη οδηγοί, σχεδόν ένα 24ωρο μετά το χτύπημα της «Ελπίδας», που παραμένουν στα οχήματά τους.

«Είναι περίπου 300-400 εγκλωβισμένοι ακόμα, 1.000 αυτοκίνητα», είπε στο Star o διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής οδού, Φάνης Παπαδημητρίου. Οι εγκλωβισμοί οδηγών εντοπίζονται στο ρεύμα προς αεροδρόμιο μετά τα Βριλήσσια και στο ρεύμα προς Ελευσίνα μετά την Κάντζα μέχρι τη Μαραθώνος.

«Τρέμω. Θα μείνω»

Κραυγή αγωνίας από 79χρονο, ο οποίος ήταν εγκλωβισμένος με άλλον έναν ηλικιωμένο, μόλις 80 μέτρα πριν από την έξοδο της Κάντζας.

 «Δεν μπορώ, τρέμω, θα μείνω! Δεν υπάρχουμε εμείς γι’ αυτούς; Πού θα πάμε τουαλέτα; Σώστε μας! Τρέμουμε!», είπε ο κ.Χρήστος, ο οποίος όπως ανέφερε μόνο ένας άνθρωπος του έδωσε λίγο νερό να πιει τα χάπια του, ενώ το πετρέλαιο στο αυτοκίνητό του είχε τελειώσει και δεν μπορούσαν να ζεσταθούν άλλο. Μετά από ώρες οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. 

Η δραματική έκκληση του 79χρονου για βοήθεια

Η δραματική έκκληση του 79χρονου για βοήθεια

«Άρχισα να έχω σπασμούς από το κρύο», ανέφερε στο ΟΡΕΝ γυναίκα που έμεινε εγκλωβισμένη για 17 ώρες στην Αττική οδό.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε και η κ. Ειρήνη Ξενάκη, για τον Γολγοθά που πέρασε με τον χειρουργημένο πατέρα της, καθώς έμειναν εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων για 12 ώρες.

Εγκλωβισμένοι πάνω από 20 ώρες στην Αττική Οδό - Δείτε εικόνες

«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συμβαίνει. Ήμασταν 12 ώρες εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων. Έφτασα να πάρω στη ΓΑΔΑ τηλέφωνο, και μου είπαν γιατί μας πήρατε και δεν έπρεπε να βγείτε από το σπίτι. Φύγαμε από το νοσοκομείο με τον πατέρα μου που είναι χειρουργημένος εχτές το μεσημέρι, 12 η ώρα. Πήγαμε από κεντρικές αρτηρίες, πιστεύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι παρών. Ο άνθρωπος έμεινε 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, να μας θάβει το χιόνι στη Μεσογείων. Εμείς μένουμε στα Καλύβια», είπε η κ. Ξενάκη.

«Τρέμαμε ολόκληροι από το κρύο»

Αγανακτισμένη γυναίκα, που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό,  περιέγραψε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα την περιπέτειά της. Όπως κατήγγειλε, μπήκε στην Αττική Οδό το πρωί της Δευτέρας και τα διόδια δε δούλευαν, αλλά τους έλεγαν να περάσουν. «Ήμουν 17 ώρες στην Αττική Οδό, από τα διόδια στον Alpha και βγήκαμε προς Βάρη – Κορωπίου και δεν μπορούμε να περάσουμε τη Βουλιαγμένη να φτάσουμε στο Παγκράτι. Μας έφερε νερό ο Στρατός. Παγώναμε, τρέμαμε ολόκληροι από το κρύο. Δεν γίνεται στην εποχή μας αυτά τα πράγματα. Δεν περνάνε με μια συγγνώμη αυτά» είπε αγανακτισμένη.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν παιδιά, έγκυες, ηλικιωμένοι και κάποιοι με προβλήματα υγείας.  Μάλιστα, ένας από τους εγκλωβισμένους ανέφερε στο Twitter ότι τους δόθηκαν κουβέρτες από τον στρατό αργά το βράδυ της Δευτέρας, αλλά ένας άνθρωπος λιποθύμησε από το κρύο.

Τι απαντά η Αττική οδός για τους εγκλωβισμούς

Ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής οδού, Φάνης Παπαδημητρίου, μιλώντας στο Star απέδωσε τις ευθύνες για το χάος και την ταλαιπωρία στην Αττική οδό, στον συνδυασμό υψηλής κυκλοφορίας και ισχυρών φαινομένων. 

«Εμείς είχαμε αναρτήσει στο twitter από την προηγούμενη μέρα να περιοριστούν οι μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες και είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας στη συντονιστική σύσκεψη. Είχαμε συστήσει να σταματήσει η κυκλοφορία των φορτηγών από την προηγούμενη μέρα. Δεν είναι η στιγμή να επιρρίψουμε ευθύνες» είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top