Παπαευαγγέλου: Φυσιολογική η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά

Αύξηση του ιικού φορτίου σε Κρήτη και Αχαΐα

Οολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε σήμερα για την αύξηση του ιικού φορτίου σε Κρήτη και Αχαΐα, αλλά και μικρή αύξηση των κρουσμάτων σε ευάλωτες ομάδες πολιτών. 

Κορωνοϊός: 18.869 νέα κρούσματα σήμερα - 81 νεκροί και 688 διασωληνωμένοι

Τα ενεργά κρούσματα  είναι 170.000. «Έχουμε πλέον σταδιακή αποκλιμάκωση του αριθμού νέων κρουσμάτων αλλά και σταθεροποίηση σε μεγάλο αριθμό στον μέσο όρο των νέων νοσηλειών» ξεκαθάρισε η ίδια. 

Ακολούθως, είπε πως 1/3 που νοσηλεύεται στις ΜΕΘ, είναι κάτω των 60 ετών. «Κανείς δεν είναι άτρωτος» τόνισε με έμφαση και σημείωσε ότι το 93,4% των θανάτων αφορά σε ανθρώπους που είτε δεν είχαν εμβολιαστεί καθόλου, είτε δεν είχαν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε βρέφος 52 ημερών από κορωνοϊό

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε πως η θετικότητα μειώθηκε από το 9% στο 5,7 % αυτή την εβδομάδα, ποσοστό που παραμένει πολύ υψηλό. 

Το 80-90% των νέων κρουσμάτων είναι από τη μετάλλαξη Όμικρον αλλά η μετάλλαξη Δέλτα εξακολουθεί να κυκλοφορεί και πιέζει το ΕΣΥ.

Η κυρία Παπαευαγγέλου υπενθύμισε πως η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά είναι απολύτως αναμενόμενη καθώς τα παιδιά είναι η μοναδική κοινωνική ομάδα που «ελέγχεται» δύο φορές την εβδομάδα με τα τεστ κορωνοϊού.

Μαγιορκίνης: Παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ 

«Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει υψηλή» δήλωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη: «Το κύμα της Όμικρον στην Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά συρρίκνωσης. Το κατά πόσο θα συνεχιστεί, δεν μπορούμε να το προβλέψουμε, όμως περιμένουμε σταθεροποίηση και κάμψη της πίεσης στο Σύστημα Υγείας, ως αποτέλεσμα της επέκτασης του εμβολιασμού με την αναμνηστική δόση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top