Οργή για φυσικοθεραπευτή που κλώτσησε στο κεφάλι παιδί με αυτισμό

Προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό από την Εισαγγελία Ανηλίκων

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο φυσικοθεραπευτής κλωτσά τον ανήλικο με αυτισμό - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η απόλυτη φρίκη αποτυπώνεται σε βίντεο που ήρθε στο «φως» και δείχνει τον ξυλοδαρμό ενός 10χρονου παιδιού με αυτισμό από φυσικοθεραπευτή σε Κέντρο με αυτιστικά παιδιά.

Στο βίντεο που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, φαίνεται ο 27χρονος φυσιοθεραπευτής να πιάνει από τους ώμους ένα 10χρονο παιδί ΑμεΑ, την ώρα που στην αίθουσα πραγματοποιούνται ασκήσεις, παρουσία και άλλων παιδιών. Όπως φαίνεται, ο φυσικοθεραπευτής λέει κάτι στο παιδί και στη συνέχει το ξαπλώνει με τη βία στο πάτωμα.

Το παιδί κάθεται στη θέση που του έχει υποδείξει ο 27χρονος, όμως αυτός δε σταμάτησε εκεί: ενώ ο ανήλικος κάθεται στο πάτωμα, ο φυσικοθεραπευτής μετά από λίγο αρχίζει να το κλωτσά.

φυσικοθεραπευτής

Μετά από μερικά λεπτά, στο σημείο πλησιάζει μια άλλη φυσιοθεραπεύτρια, η οποία δεν απομακρύνει  συνάδελφό της, ο οποίος συνεχίζει να στέκεται πάνω από το αβοήθητο παιδί.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Κέντρου, ο φυσικοθεραπευτής ισχυρίστηκε ότι ο 10χρονος έπεσε από της σκάλες. «Αυτός κατέβηκε με το παιδί και μου είπε ότι το παιδί έπεσε από τις σκάλες. Δεν μου είπε ότι το χτύπησε το παιδί. Είχε λίγο αιματάκι κάτω από τη μύτη. Σηκώσαμε την μπλούζα, αν είχε μελανιές. Είχε μια μικρή, αλλά μηδαμινή στο μπρατσάκι του», δήλωσε.

Το περιστατικό το οποίο έγινε τον Ιούνιο του 2019 και έμεινε ατιμώρητο για δύο χρόνια. Καταγγελία δεν έγινε ποτέ, ενώ ο φυσιοθεραπευτής φαίνεται να εργάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 κανονικά σε δύο νέα κέντρα παιδιών με αυτισμό.

Τελικά η διευθύντρια του Κέντρου κατήγγειλε το περιστατικό χθες στην Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία προσκόμισε και το επίμαχο βίντεο.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε, ο φυσικοθεραπευτής είχε αποχωρήσει οικειοθελώς από την εργασία του, ενώ η ίδια του είχε διαμηνύσει να μην ξαναεργαστεί με παιδιά. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει, όταν έμαθε ότι έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό του 2019.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top