«Τα καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2022» - Η Κρήτη ιδανική για οικογένειες

Καθαρές παραλίες, πολυτελείς αποδράσεις και φαγητό για όλα τα γούστα

Κρήτη

Την Κρήτη προτείνει ως ιδανικό προορισμό για όλη την οικογένεια η δημοφιλής ιστοσελίδα Womanandhome.com σε αφιέρωμα της για τα καλύτερα Ελληνικά νησιά για το 2022.

Διακοπές στην Ελλάδα: Δέκα αυθεντικοί «μυστικοί» προορισμοί που μαγεύουν!

Η παραλία του Πρέβελη γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελη στο Ρέθυμνο/ Φωτογραφία: InTime

 

Αργίες 2022: Πότε πέφτουν τα τριήμερα της νέας χρονιάς

«Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και έχει όλα όσα θα μπορούσατε να θέλετε από ευρωπαϊκές διακοπές: εκπληκτικές παραλίες, εξαιρετικά θέρετρα, απίστευτο τοπίο, βουκολικά χωριά και μια μακρά, συναρπαστική ιστορία», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ιστοσελίδα.

Η προτεινόμενη λίστα περιλαμβάνει την Ίο με τα υπέροχα μονοπάτια και τη μοναδική θέα στο Αιγαίο χωρίς κοσμοσυρροή, ενώ ακολουθούν η Κέρκυρα με τη μαγευτική αρχιτεκτονική της και η Ύδρα, που προσφέρεται για πολυτελείς αποδράσεις.

Η Ρόδος, η Λέσβος και η Χίος θεωρούνται τα καταλληλότερα νησιά για ζευγάρια, με τα γραφικά σοκάκια τους, την τοπική κουζίνα και τις στιγμές περιπέτειας στη φύση.

Ονειρικές παραλίες της Ελλάδας απολαμβάνει κανείς στη Νάξο, ενώ η Μύκονος σαγηνεύει για τη νυχτερινή ζωή και την πανέμορφη Χώρα. Στη συνέχεια, η λίστα «ταξιδεύει» τους επισκέπτες της ιστοσελίδας στην Αστυπάλαια που αποτελεί μοναδική εμπειρία, με τη αύρα ηρεμίας που εκπέμπει και τις δαντελωτές ακτές της, αλλά και στη Ζάκυνθο που θεωρείται ιδανική για φωτογραφικές λήψεις.

Τέσσερις ορεινοί προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές!

Το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Οίας/ Φωτογραφία: InTime

Η μαγευτική Αστυπάλαια: Φωτογραφία: InTime

Η Πορτάρα της Νάξου το σούρουπο/ Φωτογραφία: InTime 

Η λίστα ολοκληρώνεται με τη Σαντορίνη, που προκαλεί δέος, τη Σκιάθο, που ταυτίζεται με το ατελείωτο παιχνίδι για οικογένειες στις παραλίες και την Κω, που εντυπωσιάζει με την πλούσια ιστορία και τα αρχαιολογικά ευρήματα.

«Επιχειρούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, αναδεικνύοντας την Ίο του ρομαντισμού, των δραστηριοτήτων, της γαστρονομίας, του πολιτισμού και της ποιότητας μακριά από το συνωστισμό. Το άλλο πρόσωπο του νησιού κερδίζει σταδιακά την ανταπόκριση των διεθνών και εγχώριων ταξιδιωτών, ιδιαίτερα στη μετά-covid εποχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας.

Αειφορία, αυθεντικότητα, χαλάρωση αλλά και καινοτομία, είναι τα συστατικά της ταξιδιωτικής εμπειρίας στην Αστυπάλαια. Δημιουργούμε μία νέα δυναμική, όπως φάνηκε από τις αυξημένες αφίξεις του 2021, και αποσπούμε νέες διακρίσεις στο πλαίσιο δημιουργίας ενός πρότυπου «πράσινου» προορισμού που διαφυλάττει την παραδοσιακή ταυτότητα του», σημειώνει ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας. 

«Οι απέραντες παραλίες, τα γραφικά χωριά και οι εναλλακτικές επιλογές στη Νάξο αποτελούν την καλύτερη απόδραση από την καθημερινότητα. Είναι τιμή μας που το γυναικείο ταξιδιωτικό κοινό δείχνει την προτίμηση του στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και ανταποκρίνεται στις δράσεις μας», αναφέρει σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top