Τέσσερις ορεινοί προορισμοί για καλοκαιρινές διακοπές!

Τι μπορείτε να κάνετε στο βουνό

Για τους περισσότερους, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μία ξαπλώστρα στην αμμουδιά και μία βουτιά στο κύμα. Κάποιοι άλλοι, όμως, το καλοκαίρι «παίρνουν τα βουνά» προκειμένου να ηρεμήσουν, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν μια περιουσία για ένα απλό δωμάτιο. Τι καλύτερο από έναν ελληνικό ορεινό προορισμό! Συγκεντρώσαμε τέσσερις από αυτούς και σας δίνουν ιδέες για καλοκαιρινές εξορμήσεις στο δάσος. 

Ζαγοροχώρια

Μπάνιο στα καταπράσινα νερά του Βοϊδομάτη/ Φωτογραφία Εurokinissi

Τα σαββατοκύριακα του χειμώνα γίνεται χαμός από τους εκδρομείς, όμως οι ντόπιοι τα θεωρούν πολύ πιο όμορφα το καλοκαίρι. Κάτι θα ξέρουν!

Η περιοχή περιλαμβάνει 46 χωριά και δύο ποτάμια, τον Αώο και τον Βοϊδομάτη. Μη φοβηθείτε να βουτήξετε στα δροσερά και κρυστάλλινα νερά τους, απολαμβάνοντας, παράλληλα την καταπράσινη βλάστηση τριγύρω.

Όσο για τις καθημερινές σας εκδρομές, ξεκινήστε από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, όπου θα δείτε το φαράγγι του Βίκου σε όλο του το μεγαλείο. Μετά, συνεχίστε τη βόλτα σας στο Δίλοφο, που ξεχωρίζει για την παραδοσιακή ταυτότητά του και, τέλος, επιλέξτε το Μονοδένδρι για φαγοπότι, απολαμβάνοντας τις πεντανόστιμες πίτες και το αφρώδες ροζέ κρασί της περιοχής.

Μπάνιο στο βουνό! Πέντε υπέροχες ορεινές «παραλίες»

Τζουμέρκα

Ο ποταμός Αχελώος/ Φωτογραφία Εurokinissi

Αν ψάχνετε την κατάλληλη περίοδο για ανάβαση στα επιβλητικά Τζουμέρκα, τότε το καλοκαίρι είναι η ευκαιρία σας. Στον περίπατο σας, θα συναντήσετε πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας που θα σας τραβήξουν την προσοχή. 

Όταν τελειώσετε την ανάβαση, θα καταλήξετε στο Σύρρακο: πανέμορφα αρχοντικά, βρύσες και γεφύρια.

Αν είστε αθλητικοί τύποι, μην ξεχάσετε να «πάρετε» το μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι και οδηγεί στο απέναντι δίδυμο χωριό, τους Καλαρρύτες.

Και μην αγχώνεστε: ακόμα και στα Τζουμέρκα υπάρχει μια μικρή «παραλία» για να κάνετε το καλοακιρινό σας μπάνιο. Ο λόγος για τον Αχελώο ποταμό, ο οποίος περνάει από την περιοχή, δημιουργώντας έναν επίγειο παράδεισο.

Ιδέες για εναλλακτικές καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα!

Μαίναλο

Το δάσος του Μαινάλου/ Φωτογραφία Εurokinissi

Τα τελευταία χρόνια, το Μαίναλο έχει εξελιχθεί σε top χειμερινός προορισμός. Οι τιμές το καλοκαίρι,όμως, πέφτουν κατακόρυφα. 

Από την πρώτη μέρα που θα βρεθείτε εκεί, πάρτε το αυτοκίνητο και επισκεφθείτε τη Δημητσάνα για να γνωρίσετε τα αξιοθέατα της. Η Μονή Φιλοσόφου (γνωστή και ως «κρυφό σχολειό»), αλλά και οι πέτρινοι πύργοι της που στέκονται επιβλητικά πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού είναι τα πρώτα στη λίστα. 

Έπειτα, κάντε μία στάση στη Στεμνίτσα. Θα συναντήσετε αρκετά μαγαζάκια με κοσμήματα, καθώς το χωριό αποτελεί αργυρο-χρυσοχοϊκό και μεταλλουργικό κέντρο.

Τέλος, μην ξεχάσετε να περάσετε από τη Βυτίνα για να εφοδιαστείτε με παραδοσιακά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, βότανα και ελατίσιο μέλι.

Πήλιο

Το χωριό Προμύρι του Πηλίου/ Φωτογραφία Εurokinissi

Είναι ένα μέρος «μαγικό». Θα το νιώσετε σαν «χωριό» σας, από το πρώτο κιόλας ταξίδι!

Συνδυάζει βουνό και θάλασσα: Για τα μπάνια σας, θα πάτε σε μία από τις δεκάδες παραλίες που υπάρχουν κάτω από το βουνό των Κενταύρων. Είναι όλες υπέροχες. 

Επισκεφτείτε την Τσαγκαράδα. Απολαύστε το καφεδάκι σας κι ένα γλυκό του κουταλιού  κάτω από τη σκιά των τεράστιων πλατάνων.

Αν, όμως, ψάχνετε και για νυχτερινή ζωή, το Πήλιο δε θα σας απογοητεύσει. Στις Μηλιές θα βρείτε ωραία all day στέκια με καλή μουσική και φθηνά κοκτέιλ. Για τους πιο εναλλακτικούς, υπάρχουν τα αυθεντικά παραδοσιακά καφενεία του Λαύκου. Εκεί όπου θα συνοδεύσετε τους μεζέδες με ντόπιο τσιπουράκι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top