Κακοκαιρία «Διομήδης»: Εκκενώθηκαν οικισμοί στα Φάρσαλα

Καταρρακτώδεις βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις-Φούσκωσε η θάλασσα στη Λάρισα

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την κακοκαιρία «Διομήδης» (11/1/22)

Η κακοκαιρία Διομήδης «σαρώνει» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με καταρρακτώδεις βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις. Σημαντικά είναι τα προβλήματα στο οδικό και στο ηλεκτρικό δίκτυο, κυρίως στη βόρεια και στη Κεντρική Ελλάδα. 

Στα Φάρσαλα, τα οποία έχουν χτυπηθεί πολύ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, πυροσβέστες διέσωσαν 4 σκυλάκια που κινδύνεψαν να πνιγούν μέσα στα λασπόνερα. 

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας

Στην Υπέρεια και στο Ανωχώρι Φαρσάλων οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα χωριά, αφού το νερό έχει φτάσει μέχρι τις αυλές των σπιτιών. 

Με φτυάρια καθαρίζουν το χιόνι στη Φλώρινα 

Στη Φλωρινα η χιονόπτωση είναι πολύ πυκνή από χθες το βράδυ. Οι κάτοικοι είναι με τα φτυάρια στους δρόμους, ενώ μηχανήματα και αλατιέρες από την Πολιτική προστασία προσπαθούν να κρατήσουν ασφαλέις και ανοιχτούς τους δρόμους

Αύριο το κρύο θα είναι ακόμα πιο τσουχτερό, Χαρακτηριστικά ο υδράργυρος στην Φλώρινα θα υποχωρήσει στους - 9 βαθμούς Κελσίου. - 7 θα δείξουν τα θερμόμεμτρα στο Σουφλί, ενώ - 6 θα έχουν η Κοζάνη και η Ξάνθη.

Στο 37ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Φλώρινας - ¨Εδεσσας η αστυνομία σταματά τις νταλίκες γιατί η χιονόπτωση είναι πυκνή και επικρατεί παγετός.

Κακοκαιρία Διομήδης: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες στην Αττική

Πυκνή είναι η χιονόπτωση στα  χωριά των Γρεβενών από τα ξημερώματα, οι οδηγοί που κινούνται που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες

Η χιονοθύελλα στην Νάουσα γκρέμισε δέντρα, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν επίσης στον νομό Κοζάνης όπως και στο Μέτσοβο.

Τεράστια προβλήματα στη Θεσσαλία - Πλημμύρισαν οι παραλίες της Λάρισας 

Η κατάσταση στα παράλια του νομού Λάρισας είναι πολύ δύσκολη, τα κύματα είναι πελώρια, οι άνεμοι πολύ δυνατοί ενώ ο αφρός της θάλασσας έχει κλείσει τον κεντρικό δρόμο. 

Ο ποταμός Καράμπαλης στην Καρδίτσα φούσκωσε επικίνδυνα και η στάθμη του πλησίασε στο ένα μέτρο την γέφυρα στην είσοδο της πόλης, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν τόσο στα χωριά του Πηλίου, όσο και στα Γιάννενα.

Στα Φάρσαλα εκκενώθηκαν οικισμοί, καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση το βράδυ. 

Στο Ανωχώρι, την Υπέρεια και τα Πυργάκια η πρόσβαση είναι δύσκολη, αφού οι ορμητικοί χείμαρροι έχουν καταπιεί τους δρόμους. Εκκενώθηκαν σπιτια σ αυτούς τους οικισμούς και οι κάτοικοι πήγαν σε ξενοδοχεία ή συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μετέφεραν τα αυτοκίνητα τους στην είσοδο του χωριού για να περάσουν εκεί την νύχτα τους. 

Κακοκαιρία Διομήδης: Πλημμύρες σε σπίτια και δρόμους στα Φάρσαλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβεστική έχει δεχθεί 142 κλήσεις από όλη την επικράτεια για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top