Κακοκαιρία Διομήδης: Πλημμύρες σε σπίτια και δρόμους στα Φάρσαλα

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κως

Το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για την κακοκαιρία «Διομήδης»

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Κακοκαιρία Διομήδης: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες στην Αττική

Στη Λάρισα η νεροποντή έφερε πλημμύρες στα Φάρσαλα, ενώ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάνω από 15 μηχανήματα του δήμου επιχειρούν σε πολλά σημεία των δρόμων όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα, ενώ το φαινόμενο συνεχίζεται.

Επίσης, στην περιοχή των Φαρσάλων γίνονται συνεχείς αντλήσεις υδάτων από σπίτια τα οποία πλημμύρισαν.

Προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης αντιμετωπίζει και ο Δήμος Αγιάς, κυρίως στις παραλιακές περιοχές όπου λόγω της βροχόπτωσης παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους της περιοχής.

\

Φωτογραφίες από τις πλημμύρες στα Φάρσαλα/ Πηγή: onlarissa

Σημειώνεται ότι και ο Ληθαίος ποταμός στα Τρίκαλα να έχει υπερχειλίσει και ο δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή.

Στη Δυτική Μακεδονία τα Γρεβενά έχουν καλυφθεί από χιόνι από νωρίς σήμερα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαίρης Τζώρα, οι οδηγοί χρειάζονται αλυσίδες από την Δυτική Μακεδονία έως και την ορεινή Ήπειρο. 

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κως

Με κατεπείγον αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ζητά την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Κω και Δικαίου του Δήμου Κω, αντιδρώντας άμεσα στο σχετικό αίτημα του Δήμου.

Συγκεκριμένα, στο κατεπείγον έγγραφο του περιφερειάρχη προς τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αντιστράτηγο Π.Σ. ε.α. Βασίλειο Παπαγεωργίου, αναφέρεται ότι, κατά την 8η και 9η Ιανουαρίου εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που έπληξαν τις Δημοτικές Ενότητες Κω και Δικαίου του Δήμου Κω, και από τα οποία προκλήθηκαν έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα και καταπτώσεις.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις πρανών, καθώς και εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές στο οδικό δίκτυο, που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στον περιαστικό ιστό, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες πολιτών.

Επειδή, όπως επισημαίνεται στο αίτημα του περιφερειάρχη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, κρίνεται επιβεβλημένο να κηρυχθούν οι Δημοτικές Ενότητες Κω και Δικαίου, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top