Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα και μέτρα προστασίας γιορτάστηκαν σε όλη τη χώρα

Αρκετοί πιστοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά για τον σταυρό

Με κατάνυξη, αλλά και αυστηρά μέτρα προστασίας, κατά του κορωνοϊού γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε κάθε γωνιά της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης χώρας. 

Ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά έγινε με λίγα άτομα στην ειδική εξέδρα, τα οποία μάλιστα έπρεπε να κρατούν ειδική πρόσκληση από το Δήμο. 

Κοζάνη: Απίστευτο σεξιστικό σχόλιο του Μητροπολίτη για τις γυναίκες

Φέτος οι βατραχάνθρωποι μπόρεσαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο τυχερός ήταν ο Διονύσης Πετρίδης, πατέρας τριών παιδιών 

«Πολύ μεγάλη τιμή, αφιερώνω αυτή την ημέρα στις τρεις κόρες μου», δήλωσε.

Οι πιστοί, φορώντας τις  μάσκες τους, βρίσκονταν περιμετρικά του λιμανιού, παρακολουθώντας πίσω από τα κιγκλιδώματα.

Η θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας πραγματοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, εναντίον της Όμικρον. 

Με λαμπρότητα,  αλλά και με περιορισμένο αριθμό ατόμων εορτάστηκαν τα Φώτα και στον δήμο της Αθήνας. Η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Αθηναίων και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τη Δεξαμενή Κολωνακίου, όπου πραγματοποιείται ο καθιερωμένος Καθαγιασμός των Υδάτων, ο  Κώστας Μπακογιάννης σήκωσε στους ώμους το γιο του για να τον ξεκουράσει.

«Εύχομαι με την ευλογία του Θεού, αλλά και με τη βοήθεια της επιστήμης του εμβολίου των φαρμάκων, να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία πιο δυνατοί», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Με καλοκαιρινό καιρό , βάρκες, καΐκια και ...μουσική  γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Νέα Πέραμο.

Την αρχή έκαναν δυο όμορφες αδελφές, που με τα μουσικά τους όργανα τραγουδήσαν τα κάλαντα, ενώ τη σκυτάλη πήραν οι καπεταναίοι.

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασαν δυο ξαδέλφια, 19 και 24 ετών.

Με λαμπρότητα και μέτρα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε όλη την Ελλάδα

Υπό την σκιά του κορονοϊού και των αυξημένων κρουσμάτων έγινε με λαμπρότητα  στην Ελλάδα ο εορτασμός των Θεοφανείων και ο αγιασμός των Υδάτων.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρήθηκαν στις περισσότερες περιοχές, ενώ σε κάποιες άλλες δεν αποφεύχθηκε ο συνωστισμός.

Στον Μώλο της Πάτρας αρκετοί πιστοί έπιασαν να πιάσουν το σταυρό, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 9 ετών.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο Μώλο ήταν πολύς και οι αποστάσεις δεν πολυτηρήθηκαν, αλλα φορούσαν όλοι μάσκες, όπως και στη Θεία  Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Στα Χανιά τα μέτρα ήταν αυστηρά και στην είσοδο της εκκλησίας σκάναραν τα πιστοποιητικά.

Όσοι δεν μπήκαν στην εκκλησία παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία από τον προαύλιο χώρο με μάσκες και αποστάσεις. Έξω από την εκκλησία υπήρχε μια δεξαμενή όπου οι πιστοί έπαιρναν τον αγιασμό.

Στη Bέροια πλήθος πιστών φορώντας όλοι μάσκες παρακολούθησαν τον αγιασμό των υδάτων.

Όπως και στη Νάουσα, όπου οι καβαλάρηδες έπιασαν το σταυρό. Μάλιστα ο μητροπολίτης ζήτησε να τηρηθούν οι αποστάσεις, καθώς υπήρχε συνωστισμός.

Στην Κέρκυρα η ανεύρεση του σταυρού δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς οι κολυμβητές που έπεσαν για να τον πιάσουν έκαναν αρκετή ώρα να τον βρουν.

Και στο Αργοστόλι, εξάλλου, αρκετοί πιστοί συγκεντρώθηκαν για τη ρίψη του σταυρού.

Στη Βοβούσα, στα παγωμένα νερά του ποταμού έπεσε και έπιασε στον σταυρό ένας γιατρός της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top