Η μητέρα του πρώτου μωρού του 2022 είχε πάρει μονοκλωνικά αντισώματα

Στέλνει το δικό της μήνυμα μετά τον τοκετό και την νοσηλεία με κορωνοϊό

Ένα κοριτσάκι, που γεννήθηκε στο νοσοκομείο Σερρών, είναι το πρώτο μωρό του 2022. Στη μητέρα του είχαν χορηγηθεί μονοκλωνικά αντισώματα καθώς τρεις εβδομάδες πριν τον τοκετό είχε νοσήσει με κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Το 92,3% των εγκύων που νόσησαν ήταν ανεμβολίαστες

Η νεαρή μητέρα εδώ και λίγα 24ωρα κρατάει στην αγκαλιά της το μωρό της. Για εκείνη και τον σύζυγό της, η κορούλα τους, ήταν το καλύτερο δώρο για την Πρωτοχρονιά, μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορωνοϊό, καθώς δεν είχε εμβολιαστεί. Η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων κρίθηκε απαραίτητη από την πρώτη στιγμή. 

Όμικρον: Αναποτελεσματικά σχεδόν όλα τα μονοκλωνικά αντισώματα

«Έκανε λίγο πυρετό, είχε λίγο βήχα και το καλό είναι ότι προσήλθε στην αρχή και η αξία χορήγησης των μονοκλωνικών είναι να δίνεται στην αρχή της νόσησης. Μετά το πενθήμερο τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα. Ευτυχώς συνεργάστηκε , πήρε την θεραπεία της και όλα πήγανε μία χαρά» δήλωσε στο Star o Δημήτρης Μπαλαξής, Διευθυντής της Μαιευτικής - γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σερρών.

Κορωνοϊός: 40χρονη έγκυος έλαβε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Η κοπέλα νόσησε τρεις εβδομάδες πριν από τον προγραμματισμένο τοκετό. Αμέσως έτρεξε στο νοσοκομείο, καθώς φοβήθηκε για το μωρό της. Μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλες τις υποψήφιες μανούλες να αφήσουν το φόβο πίσω και να εμβολιαστούν για το καλό το δικό τους και των μωρών τους: «Όλα πήγαν καλά. Το μωρό είναι μια χαρά. Όσες μπορούν να εμβολιαστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται» δηλώνει στο Star. 

Τον τελευταίο καιρό ευτυχώς τα ποσοστά εμβολιασμού και στις έγκυες έχουν αρχίσει να αυξάνονται, καθώς αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top