Κορωνοϊός: Τα δύο νέα μέτρα που εξετάζονται για τους ανεμβολίαστους

Ενδέχεται να εφαρμοστούν από τα Θεοφάνεια

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους ετοιμάζει η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει τις επόμενες μέρες. Τα νέα μέτρα που θα τους αφορούν μπορεί να εφαρμοστούν ακόμα και από τα Θεοφάνεια. 

Επελαύνει η μετάλλαξη Όμικρον: Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους το 2022

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, το πρώτο απαγορευτικό έχει να κάνει με τους εξωτερικούς χώρους σε καφετέριες εστιατόρια και μπαρ. Οι ειδικοί φαίνεται πως θα προτείνουν να μη μπορούν να καθίσουν ούτε έξω όσοι είναι ανεμβολίαστοι. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα αυτό επιτρέπεται με rapid test 48 ωρών. Μάλιστα, ο καιρός δεν είναι απαγορευτικός, παρότι έχουμε Ιανουάριο και υπάρχει προσέλευση στα καταστήματα. 

Νέα μέτρα: Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ

Το δεύτερο μέτρο που θα συζητηθεί είναι να αυξηθεί ο αριθμός των rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους από δυο σε τρία την εβδομάδα. Έχουμε δει ότι η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική  και γι’ αυτό οι ειδικοί σκέφτονται να αυξήσουν τη συχνότητα.

Πλεύρης: «Στους 7 μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού, χωρίς την τρίτη δόση»

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα να απαγορευτεί η είσοδος σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Η σύσκεψη ενδέχεται να γίνει στις αρχές της ερχομένης εβδομάδας  και αναμένονται οι τελικές αποφασεις. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top