Νέα μέτρα: Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ

Πώς θα τo λάβουν - Αντιδράσεις στην εστίαση και τη διασκέδαση για τα μέτρα

Φωνάζουν οι εργαζόμενοι σε εστίαση και διασκέδαση μετά τα νέα μέτρα που τους κλείνουν παραμονή Πρωτοχρονιάς, με την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα στήριξης με επιδόματα και αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

Κορωνοϊός: Τα 6 νέα μέτρα στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επίδομα ειδικού σκοπού 534 ευρώ για τον Ιανουάριο θα πάρουν οι εργαζόμενοι σε club, κέντρα διασκέδασης, μπαρ και εστιατόρια με μουσική, που θα δηλωθούν σε αναστολή εργασίας από τους εργοδότες τους στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ως τις 10 Ιανουαρίου.

Νέα μέτρα: Πώς λειτουργεί από την Πέμπτη η εστίαση - Τι ισχύει για τις μάσκες

Ειδικά οι καλλιτέχνες, μουσικοί και τα συναφή επαγγέλματα, όπως τραγουδιστές και DJs, θα πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού μετά από δική τους δήλωση στην ΕΡΓΑΝΗ.

Για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις με μειωμένη κίνηση, επεκτείνεται ως τον Μάρτιο το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Έτσι, οι εργαζόμενοι μπορούν να δουλεύουν τετράωρο με την μισή αμοιβή και το κράτος να επιδοτεί τον υπόλοιπο μισό  μισθό τους κατα 60%.

Πακέτο οικονομικής στήριξης μετά τα νέα μέτρα

Ακόμη ξεκινούν οι διακανονισμοί για τηλεργασία ως 50%  και κυλιόμενο ωράριο, ενώ το ΣΕΠΕ θα ελέγχει την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Το πακέτο για τους εργαζόμενους αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ενώ από τα μέσα Ιανουαρίου θα εξεταστούν ρυθμίσεις για τα ενοίκια, τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων του κλάδου της διασκέδασης που πλήττονται από τα νέα μέτρα.

Νέα μέτρα: Αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες της εστίασης

Λίγες ώρες πριν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, τα νυχτερινά μαγαζιά και τα εστιατόρια ξεκίνησαν να επιστρέφουν προκαταβολές, αφού οι ακυρώσεις πέφτουν βροχή. 

Στου Ψυρρή οι επιχειρηματίες είχαν δεκάδες κρατήσεις για το ρεβεγιόν. Το μενού σε συγκεκριμένο κατάστημα περιελάμβανε πέντε πιάτα και ζωντανή μουσική στα 45 ευρώ. Όμως όλα ακυρώθηκαν για την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με την αυτοψία που έκανε η δημοσιογράφος του Star Μαρία Παππά.

«Επικρατεί ένα μπάχαλο στην αγορά και πιο πολύ στην εστίαση. Πάρα πολύ δύσκολο για τους εργαζόμενους. Ένα τεράστιο ερωτηματικό τι γίνεται μετά τον νέο χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά εργαζόμενος στην εστίαση.  

Πολλοί είναι και οι επαγγελματίες που αισθάνονται πλέον ακόμη και την απειλή ενός λουκέτου. Κάτι τέτοιο θα ειναι η «ταφόπλακα» για την εστίαση, όπως χαρακτηριστικά λένε οι επιχειρηματίες.

Έντονες αντιδράσεις στην εστίαση και τη διασκέδαση για τα νέα μέτρα - Ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top