Flurona: «Απαραίτητος ο εμβολιασμός για τη γρίπη» λέει ο Μόσιαλος

Καθησυχάζει ο καθηγητής: «Δεν πρόκειται για νέο ιό»

Ρεπορτάζ της Δέσποινας Μανδελενάκη για την Flurona - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (1/1/22)

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι εντοπίστηκε ταυτόχρονη νόσηση γρίπης και κορωνοϊού σε μία έγκυο γυναίκα στο Ισραήλ, με την περίπτωση να παίρνει το όνομα «Flurona». Ωστόσο, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος δείχνει ιδιαίτερα καθησυχαστικός και δηλώνει πως δεν πρόκειται για νέο ιό. 

Κορωνοϊός και γρίπη μαζί: Το πρώτο κρούσμα της «Flurona» στο Ισραήλ

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας σε ανάρτησή του στο Facebook ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για συνδυασμό κορωνοϊού και γρίπης, ενώ δήλωσε πως μπορεί να υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά σε πολλές χώρες του κόσμου, αλλά αφορούν σίγουρα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

Ο κ. Μόσιαλος δήλωσε πως για την αποφυγή της «Flurona», οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν και για την γρίπη. Τόνισε, ωστόσο, πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού». 

Ηλίας Μόσιαλος: Οργή για την ανάρτησή του για τον κορωνοϊό και την Παναγία

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου για την «Flurona» 

«Σε αρκετά ΜΜΕ αναφέρεται σήμερα η ύπαρξη ενός ‘νέου’ ιού Flurona (Flu + Corona) που υποτίθεται ότι συνδυάζει τον ιό της γρίπης με τον κορωνοϊό.

Δεν πρόκειται για νέο ιό αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κορωνοϊό και τον ιό της γρίπης. Συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ αλλά είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες.

Είναι επομένως απαραίτητος ο εμβολιασμός, ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπατριωτών μας, και με το εμβόλιο της γρίπης. Αυτό εξάλλου τονίζουν οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top