Κορωνοϊός και γρίπη μαζί: Το πρώτο κρούσμα της «Flurona» στο Ισραήλ

Εξετάζεται η σοβαρότητα του συνδυασμού νόσησης

Ρεπορτάζ της Δέσποινας Μανδελενάκη για την Flurona - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (1/1/22)

Μια νέα λέξη προστίθεται στο λεξιλόγιο που σχετίζεται με την πανδημία. Πρόκειται για τον συνδυασμό νόσησης κορωνοϊού και γρίπης που εμφανίστηκε πρώτη φορά σε νεαρή έγκυο στο Ισραήλ. 

Κορωνοϊός: Η ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίω

Η εμφάνιση της «Flurona» από το «flu» (γρίπη) και το «coronavirus» (κορωνοϊός), λίγο πριν την εκπνοή του 2021, έχει προκαλέσει πλήθος σχολίων στο Twitter.

Mερικά από τα σχόλια στο Twitter για τη «Flurona»

Η διπλή μόλυνση, σύμφωνα με το Newsweek που επικαλείται μέσα του Ισραήλ, καταγράφηκε σε μια νεαρή μητέρα, στην πόλη Πετάχ Τίκβα. Ο καθηγητής Arnon Vizhnitser, διευθυντής του γυναικολογικού τμήματος του νοσοκομείου της πόλης, δήλωσε ότι η γυναίκα βρέθηκε θετική και στους δύο ιούς αμέσως μόλις έφτασε στο ιατρικό κέντρο και ότι έκαναν διπλό έλεγχο για να το επιβεβαιώσουν. Ο ίδιος σημείωσε ότι η έγκυος δεν είχε εμβολιαστεί κατά κανενός από τους δύο ιούς και πως δεν είχε ιδιαίτερα έντονα συμπτώματα.

Αν και αυτή ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση ατόμου που μολύνθηκε ταυτόχρονα και από τους δύο ιούς, οι ειδικοί σε θέματα υγείας πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν διαγνωστεί. 

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας μελετά την περίπτωση για να διαπιστώσει αν θα μπορούσε να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top