Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για take away και delivery

Δεν απαιτείται πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης

Ρεπορτάζ απο δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με τα νέα μέτρα για το take away και delivery. (11/11)

Χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο των επιχειρήσεων και χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού rapid test/self testpis θα επιτρέπονται πλέον οι υπηρεσίες take away, delivery και drive-through.

Nέα μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους πριν τα Χριστούγεννα

Αυτό διεμήνυσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς το καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις εστίασης συστήνει τα εξής: 

«Στην ενότητα ΣΤ. του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 6290) προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για το take away σε καφέ και φαγητό

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) δεν εμπίπτουν στον περιορισμό ωραρίου των υπόλοιπων ενοτήτων του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αφού ο ως άνω περιορισμός αφορά στην παροχή υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους του καταστήματος και όχι την παρασκευή και παράδοση τροφίμων για την κατανάλωσή τους σε άλλους χώρους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top