Νέα μέτρα: Κάλαντα με μάσκα – Τι ισχύει από σήμερα

Έρχονται αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα

Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Υπό τη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, με νέα μέτρα όμως για τον περιορισμός της. 

Από τις 06:00 το πρωί η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, στα γυμναστήρια και στα μπαρ. 

Γκίκας Μαγιορκίνης: Επιδείνωση της πανδημίας την τελευταία εβδομάδα

Επιπλέον υποχρεωτική είναι η διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή χρήση μάσκας τύπου ΚΝ95.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, ακυρώνονται όλες οι δημόσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα σε όλη τη χώρα. Εξαιρούνται τα θεματικά πάρκα. 

Μετάλλαξη Όμικρον: 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα

Όσοι μπαίνουν στη χώρα πέρα από το υποχρεωτικό τεστ πριν την είσοδό τους, θα πρέπει να υποβάλλονται σε επαναληπτικά τεστ τη δεύτερη και την τέταρτη μέρα από τη στιγμή που φτάνουν στην Ελλάδα. 

Ισχυρή σύσταση επίσης υπάρχει για testing πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. 

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου στις 27 Δεκεμβρίου και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα προτείνει νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου.

Νέα μέτρα: Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown και σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις 3 Ιανουαρίου τα νέα αυτά μέτρα θα αφορούν στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης, που κατά πάσα πιθανότητα θα κλείνουν στις 00:00, στη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων χωρίς θεατές και στην επιστροφή της τηλεργασίας. 

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε χθες ότι τα μέτρα δε θα αφορούν στα σχολεία, για τα οποία όμως θα επαναξιολογηθεί το πρωτόκολλο λειτουργίας τους, όσον αφορά στο πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν εμφανίζονται κρούσματα κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: Πρόταση στο Μαξίμου για lockdown από 3 Ιανουαρίου

Τέλος η υποχρεωτική μάσκα παραμένει στην εκκλησία, στα θέατρα και στα σινεμά. 

Νέα μέτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα

Οι έλεγχοι από σήμερα και για τις επόμενες μέρες θα είναι πάρα πολύ αυστηροί και σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη αναλογικά θα είναι όσοι έχουν γίνει σε όλον τον προηγούμενο χρόνο. 

Νέο τεστ PCR ανιχνεύει την παραλλαγή Όμικρον

Σε περίπτωση που κάποιος δε φορά τη μάσκα του σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο κατά τον έλεγχο της αστυνομίας θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ και το ανάλογο θα συμβεί και αν δε φορά διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Αν δεν υπάρχει τήρηση των μέτρων, τότε η επιτροπή ενδεχομένως να συστήσει επιπλέον μέτρα. 

Κορωνοϊός: Έρχεται δραματική αύξηση κρουσμάτων – Τι δείχνουν τα λύματα

Τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον αυξάνονται τις τελευταίες μέρες, έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα και όσον αφορά στη νοσηρότητα και τη βαρύτητα της νόσησης που μπορεί να κάνει, είναι κάτι το οποίο θα γνωρίζουμε μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top