Μόσιαλος για εμβόλιο: Μικρότερο το ποσοστό θωράκισης απέναντι στην Όμικρον

«Η πλειοψηφία των προσφάτως εμβολιασμένων πλήρως δε θα έχουν πρόβλημα»

Στη μετάλλαξη Όμικρον που εξαπλώνεται ραγδαία και το κατά πόσο τα υπάρχοντα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντί της αναφέρθηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.  

Τρίτη δόση: Αυτό είναι το εμβόλιο που παράγει τα περισσότερα αντισώματα!

Μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε πως τα πρώτα δεδομένα για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού δείχνουν πως κανείς ασθενεί πιο εύκολα όμως πολύ πιο ήπια.

Moderna: Ετοιμάζει νέο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως αυτό δε συνεπάγεται αυτομάτως ότι όσοι έχουν πραγματοποιήσει τις δύο δόσεις εμβολίου είναι εντελώς απροστάτευτοι, αφού ένα σημαντικό ποσοστό είναι ακόμη θωρακισμένο απέναντι στην Όμικρον, κάτι που όμως δεν ισχύει για όλους. «Αυτό το ποσοστό θωράκισης έχει πέσει σε σχέση με την Δέλτα», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων έχουν εμβολιαστεί πρόσφατα με δύο δόσεις δε θα έχει πρόβλημα και συνέστησε να μην επικρατήσει πανικός.

«Για να ξέρουμε με ακρίβεια το κατά πόσο η Όμικρον είναι περισσότερο ή λιγότερο επικίνδυνη από τη Δέλτα, θα πρέπει να ξέρουμε τι κάνει σε αυτούς που δεν είναι εμβολιασμένοι», πρόσθεσε, εξηγώντας πως στην περίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα υπήρχε ένα ικανό δείγμα. Εντούτοις τώρα με τη διάδοση της Όμικρον, οι εμβολιασμένοι είναι πολύ περισσότεροι κι επομένως αρκετοί εμβολιασμένοι νοσούντες ασθενούν ήπια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top