Τρίτη δόση: Αυτό είναι το εμβόλιο που παράγει τα περισσότερα αντισώματα!

Τα αποτελέσματα νέας μελέτης για την ανοσιακή ανταπόκριση των εμβολίων

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο/ AP

Η αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό αυξάνει σημαντικά τα αντισώματα και προστατεύει από τον κίνδυνο βαριάς νόσου, νοσηλείας αλλά και θανάτου. Ποιο εμβόλιο όμως είναι το καλύτερο για την τρίτη δόση; 

Εμβόλιο Johnson &Johnson: Συνεδριάζει το CDC για νέα περιστατικά θρομβώσεων

Σύμφωνα με μία νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία εξέτασε τον εμβολιασμό με επτά διαφορετικά σκευάσματα, τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA (Pfizer/ Biontech και Moderna) έχουν σαφές προβάδισμα.  

Moderna: Ετοιμάζει νέο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

H μελέτη εξέτασε τα σκευάσματα της AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax, Valneva, Curevac, Pfizer/Biontech και της Moderna. Δείτε τα αποτελέσματα της μελέτης, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet»:

  • Όσοι έκαναν εμβόλιο Pfizer μετά από δύο δόσεις AstraZeneca (κάτι που αφορά πολλούς ανθρώπους και στην Ελλάδα), ένα μήνα μετά είχαν επίπεδα αντισωμάτων περίπου 25 φορές υψηλότερα.
  • Όσοι έκαναν ξανά Pfizer μετά από δύο δόσεις Pfizer, είχαν αύξηση αντισωμάτων κατά τουλάχιστον 8 φορές.
  • Η πιο ισχυρή ενισχυτική πλήρης δόση ήταν με εμβόλιο Moderna: όταν αυτό έγινε μετά από δύο δόσεις AstraZeneca, αύξησε τα αντισώματα κατά 32 φορές,

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνουμε το εμβόλιο του κορωνοϊού

Ενώ όταν έγινε μετά από δύο δόσεις Pfizer, αύξησε τα αντισώματα κατά 11 φορές (σε μερικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η ενισχυτική δόση Moderna είναι μισή). 

Pfizer: Οι τρεις δόσεις του εμβολίου εξουδετερώνουν την Όμικρον

Επίσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ενισχυτική δόση με Pfizer θα μπορούσε να είναι ακόμη και μισή, αφού διαπιστώθηκε ότι η μισή τρίτη δόση Pfizer αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων κατά σχεδόν 17 φορές σε όσους είχαν πλήρως εμβολιαστεί με AstraZeneca και κατά 6 τουλάχιστον φορές σε όσους είχαν πριν κάνει δύο δόσεις επίσης Pfizer.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top