Μαγιορκίνης: Ο εμβολιασμός είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της Όμικρον

Τάσεις αποσυμπίεσης στο ΕΣΥ - Σημαντική βελτίωση στις μολύνσεις

Όλα όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό/ (16/12/21)

Ολοκληρώθηκε η σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας με τη αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την καθηγήτρια παιδιατρικής - λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως υπάρχει κάμψη στην επιδημία στην Ευρώπη, καθώς από τις 47 χώρες, μόνο οι 14 έδειξαν επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης. 

Ο ΕΜΑ ενέκρινε ακόμα δύο φάρμακα για τον κορωνοϊό

«Στην Ελλάδα, εντός της τελευταίας εβδομάδας, είδαμε σταθεροποίηση στους θανάτους. Υπάρχουν τάσεις αποσυμπίεσης στο ΕΣΥ. Υποχώρησαν κατά 16% οι ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία» δήλωσε ο καθηγητής, τονίζοντας πως υπάρχει σημαντική βελτίωση στα κρούσματα για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. 

«Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη μετάλλαξη Όμικρον»

Μετάλλαξη Όμικρον: 17 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Πού εντοπίζονται

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον, τα στοιχεία δείχνουν πως έχει υψηλή μεταδοτικότητα: «Στη Νότια Αφρική, οι θάνατοι λόγω της μετάλλαξης Όμικρον είναι βραδύτεροι από άλλα στελέχη, όμως δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Η έλευση του στελέχους θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των διαγνώσεων και μετά θα σταθεροποιηθεί, ανάλογα με τον εμβολιασμό. Η δυναμική στο ΕΣΥ θα εξαρτηθεί από τον εμβολιασμό στους άνω των 60 και τη συμμετοχή του πληθυσμού στην ενισχυτική δόση» δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top