Ο ΕΜΑ ενέκρινε ακόμα δύο φάρμακα για τον κορωνοϊό

Συνολικά πέντε στη φαρέτρα της Ε.Ε

χάπια

Δύο νέα φάρμακα κατά του κορωνοϊού ενέκρινε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).  Πρόκειται για τα φάρμακα «Xevudy» και «Kineret».

Κορωνοϊός: «Δε θα μπορούν όλοι να πάρουν το χάπι της Pfizer»

Με τη νέα αυτή εξέλιξη, ο αριθμός των φαρμάκων που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα θεραπευτικά φάρμακα ανέρχεται σε πέντε, επιτυγχάνοντας τον στόχο που είχε θέσει στη στρατηγική της για το 2021. 

Χάπι Merck: «Μπορεί να προκαλέσει πιθανές γενετικές μεταλλάξεις»

«Το κύμα της Covid-19 θα συνεχίσει να αυξάνεται σε ολόκληρη την Ε.Ε. τους επόμενους μήνες. Η συνδυασμένη επίδραση των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον θα ανεβάσει δυστυχώς τις σοβαρές ασθένειες και τις νοσηλείες. Για τη θεραπεία και τη διάσωση ζωών, η ασφαλής και αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή θα είναι ζωτικής σημασίας, παράλληλα με τον αυξημένο εμβολιασμό και την ενίσχυση», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου

«Το χαρτοφυλάκιο των θεραπευτικών μας προϊόντων περιλαμβάνει πλέον ένα ευρύ φάσμα των πιο υποσχόμενων φαρμάκων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση διαφορετικών σταδίων και βαρύτητας της νόσου, είτε στο σπίτι είτε στα νοσοκομεία. Περισσότερα θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε. 

«Αυτό που έκανε τη στρατηγική μας για τα εμβόλια τόσο επιτυχημένη, κάνει τώρα και τη στρατηγική μας για τα θεραπευτικά να αποδίδει. Βασίζεται στο να κάνουμε περισσότερα από κοινού: κοινή επιστημονική αξιολόγηση, εντοπισμός υποψηφίων, κοινή διαπραγμάτευση και προμήθεια με και για λογαριασμό των κρατών μελών. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας σε δράση», συμπλήρωσε. «Έχουμε ήδη δύο κοινές προμήθειες σε εξέλιξη, και περισσότερες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2022», επεσήμανε.   

«Εν τω μεταξύ, το μήνυμα παραμένει σαφές για όλους: εμβολιαστείτε, ενισχυθείτε. Αυτό παραμένει η καλύτερη προστασία από σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο», κατέληξε. 

Της Μαρίας Ψαρά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top