Πιστοποιητικό νόσησης: Πόσο ισχύει για όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα

Όμικρον: Παρατείνονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για 9 χώρες της Αφρικής

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για λήξη της ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από κορωνοϊό στους τρεις μήνες (3/12/2021)   

Στους τρεις μήνες θα λήγει πλέον το πιστοποιητικό νόσησης από κορωνοϊό και για όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα από οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού. 

Κορωνοϊός: Στενεύουν τα όρια – 3 μήνες η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε σήμερα πως οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από αυτόν. 

Η διάρκεια ισχύος 90 ημερών θα ισχύει για όσα πιστοποιητικά νόσησης έχουν εκδοθεί από την 1η Νοεμβρίου του 2021, ενώ τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 15/7/2021 έως και τις 31/10/2021 παραμένουν σε ισχύ για 180 ημέρες (δηλαδή 6 μήνες) από την ημερομηνία του πρώτου θετικού διαγνωστικού ελέγχου. 

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα- Τι ισχύει από 27/11

Επιπλέον, η ΥΠΑ έδωσε νέα παράταση, έως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, των notams με τις προϋποθέσεις εισόδου στην ελληνική επικράτεια για πτήσεις εξωτερικού. Παραμένουν και οι περιορισμοί αφίξεων από τις 9 χώρες της Αφρικής: Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. 

Κορωνοϊός: Τι έγγραφα χρειάζονται όσοι ταξιδεύουν για την Ελλάδα

Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μια από τις παρακάτω:

1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

Για ποιους θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού 7 μήνες και για ποιους 9

2) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό με τη μέθοδο PCR (μοριακό τεστ) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών, ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

3) Εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από αυτόν.

4) Επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό μπορούν να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE ) καθώς και τρίτων χωρών, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top