Καταγγελία: Εδώ και 2,5 μήνες η τάξη του παιδιού μου είναι χωρίς... δάσκαλο

Τι λένε γονείς μαθητών από το δημοτικό σχολείο της Χαλκίδας στο star.gr

Όλα όσα είπε ο γονιός περιγράφοντας την κατάσταση στο τμήμα του παιδιού

Χωρίς εκπαιδευτικό είναι για σχεδόν 2,5 μήνες ένα τμήμα της έκτης τάξης, σε δημοτικό σχολείο της Χαλκίδας, όπως καταγγέλλει γονιός στο star.gr, με αποτέλεσμα τα παιδιά να έχουν χάσει εκατοντάδες ώρες μαθημάτων και να έχουν μείνει πίσω στην ύλη.

«Από την αρχή του εκπαιδευτικού έτους, εδώ και δυόμισι μήνες η εκπαιδευτικός (της τάξης) έχει βγει σε αναρρωτική για κάποιο πρόβλημα υγείας. Από τότε η τάξη του γιου μου δεν έχει εκπαιδευτικό», είπε χαρακτηριστικά. 

Μαθητές δημοτικού στο προαύλιο

Μαθητές δημοτικού στο προαύλιο (Φωτ. αρχείου eurokinisi)

«Κάνουν μόνο αγγλικά και επαναλήψεις στα μαθηματικά»

Σύμφωνα με τον γονιό που μίλησε στο star.gr, όλο αυτό το διάστημα κάποια παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο κανονικά, χωρίς να διδάσκονται όμως βασικά μαθήματα, ενώ κάποια άλλα μένουν στο σπίτι τους.

«Το τμήμα του παιδιού μου έχει 12 παιδιά και τώρα πηγαίνουν 3 με 4 παιδιά την ημέρα. Τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο είτε κάθονται έξω και παίζουν μπάλα, είτε τα απασχολούν κάποιοι άλλοι εκπαιδευτικοί. Κάνουν μόνο Αγγλικά και τίποτα άλλο. Κάποια στιγμή μπαίνει και η διευθύντρια και τους απασχολεί. 

Τους κάνει επανάληψη στα μαθηματικά. Όσοι δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ισχυρίζονται ότι έχουν δάσκαλο στο σπίτι και δεν έχουν πρόβλημα», είπε.

Σχολική αίθουσα

Σχολική αίθουσα (Φωτ. αρχείου unsplash)

Την ίδια εικόνα περιέγραψε στο star.gr και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Ευγενία Χατζηδιονυσίου.

«Όταν τα παιδιά δεν κάνουν μάθημα βρίσκονται στο προαύλιο, μόνα τους. Κάποιοι γονείς έχουν επιλέξει να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί οι απουσίες προσμετρώνται κανονικότατα», ανέφερε.

Όλα όσα είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Ευγενία Χατζηδιονυσίου

«Μας είπαν ότι δεν προβλέπεται να στείλουν άλλη δασκάλα»

Σύμφωνα με την κ. Χατζηδιονυσίου, από την πλευρά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ζήτησε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας την αντικατάσταση της εκπαιδευτικού και την κάλυψη του λειτουργικού κενού.

«Στην Πρωτοβάθμια που κάναμε κάποιο χαρτί και το οποίο πρωτοκολλήσαμε, δεν μας απάντησαν ποτέ, παρά μόνο προφορικά μας είπαν ότι δεν προβλέπεται να στείλουν κάποια δασκάλα, αλλά θα πρέπει η διευθύντρια να το λύσει το πρόβλημα εσωτερικά, εννοώντας ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει άλλη δασκάλα. Αλλά άλλη δασκάλα δεν υπάρχει στο σχολείο μας, οπότε τα παιδιά αυτά μένουν χωρίς να έχουν κάνει καθόλου μάθημα. Μιλάμε για την έκτη δημοτικού και του χρόνου αυτά τα παιδιά θα πάνε στην Α' γυμνασίου», είπε.

Πάτρα: Πετροπόλεμος σε σχολείο - Τραματίστηκε μαθητής

«Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είχε ζητήσει να γίνει σύμπτυξη του τμήματος»

Από την πλευρά της η διεύθυνση του σχολείου αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το ζήτημα, ενώ σε επικοινωνία του star.gr με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Γρηγόρη Δάσκο, ο ίδιος ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα ΕΔΕ, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

Όπως εξήγησε, μετά την έγγραφη διαμαρτυρία των γονέων, ζητήθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου να γίνει σύμπτυξη του τμήματος, κάτι όμως που δεν έγινε. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αρχή της σχολικής χρονιάς είχαν εγγραφεί περισσότερα από 25 παιδιά στην 6η δημοτικού, γεγονός που δικαιολογούσε τη δημιουργία δύο τμημάτων. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, καθώς πολλά από τα παιδιά που εγγράφηκαν είναι Ρομά ή πρόσφυγες που δεν προσέρχονται στο σχολείο, καθημερινά ο συνολικός αριθμός των ενεργών μαθητών της 6ης τάξης, είναι πολύ μικρότερος (κάτω από 15 παιδιά) από τον απαιτούμενο που μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη δύο τμημάτων και αυτός είναι ο λόγος που ζητήθηκε και η σύμπτυξη του τμήματος.

μαθητές με σχολικές τσάντες

Σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ για το θέμα, όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Αναφερόμενος μάλιστα στην εκπαιδευτικό, η οποία είχε αναλάβει αρχικά το τμήμα της 6ης τάξης, σημείωσε ότι μόλις τελείωσαν οι άδειές της, αυτή μετακινήθηκε σε άλλο σχολείο, για την κάλυψη άλλου λειτουργικού κενού.

Αρνητές: Πιθανή αφαίρεση γονικής μέριμνας για παιδιά που δεν πάνε σχολείο

Τι ζητούν τώρα οι γονείς  

Έκκληση για την αναπλήρωση της θέσης με έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος θα αναλάβει το τμήμα που παραμένει ακέφαλο, απηυθύναν μέσω του star.gr οι γονείς των μαθητών.

«Ζητάμε να έρθει κάποιος εκπαιδευτικός. Αν ήταν να ενωθούν τα τμήματα, θα έπρεπε να είχαν ήδη ενωθεί. Τώρα πλέον νομίζω ότι είναι αργά να γίνει αυτό, γιατί το άλλο τμήμα έχει προχωρήσει αρκετά εδώ και δυόμισι μήνες. Τα δικά μας τα παιδιά δεν έχουν κάνει καθόλου μάθημα. Για ποιο λόγο μετακινούν μία εκπαιδευτικό στη μέση του εκπαιδευτικού έτους και αφήνουν εμάς χωρίς εκπαιδευτικό;», ανέφερε ο γονιός που προχώρησε την καταγγελία.

μαθητής λύνει ασκήσεις

Προσπαθεί μόνο η διευθύντρια να τους καλύψει κάποιες ώρες, κάνοντάς τους επαναλήψεις στα μαθηματικά, είπαν γονείς στο star.gr (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

«Ζητούμε να σταλεί δασκάλα, προκειμένου να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματά τους και να προαχθούν στην Α' γυμνασίου, όπως πρέπει. Ήδη έχουν χάσει πάρα πολλές ώρες μαθημάτων», είπε στο star.gr η κ. Χατζηδιονυσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top