Κορωνοϊός: «90 - 100 θάνατοι την ημέρα μέχρι τις γιορτές»

Στο 40% η εμβολιαστική κάλυψη με τρίτη δόση μέχρι τα Χριστούγεννα

Για αποκλιμάκωση στο μέτωπο της πανδημίας σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

«Αυτή την περίοδο έχουμε ένταση των εμβολιασμών. Κάθε μέρα εμβολιάζονται ή προγραμματίζουν τα ραντεβού τους για την τρίτη δόση 70.000- 80.000. Είμαστε περίπου στο 20% και μέχρι τα Χριστούγεννα θα φτάσουμε το 40%» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Καπραβέλος: «Πάμε για μαύρα Χριστούγεννα. Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών»

Αναφερόμενος σε δυσοίωνες προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού εξήγησε ότι καθημερινά έχουμε 90-100 απώλειες και πως ο μέσος όρος της εβδομάδας είναι 91 νεκροί.

Κορωνοϊός: Η Σουηδία παίρνει ξανά μέτρα, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

«Όλη η Ευρώπη είναι σε αυτή την κατάσταση» τόνισε ο καθηγητής και ανέφερε ως παράδειγμα την Αυστρία που έχει παρόμοια εμβολιαστική κάλυψη με την Ελλάδα κι έχει περίπου 100 απώλειες ανά ημέρα. «Από την άλλη η Πορτογαλία με 90% εμβολιαστική κάλυψη έχει 5000 -6000 κρούσματα ανά ημέρα αλλά 20-25 θανάτους τη μέρα» είπε. 

«Ο εμβολιασμός είναι το μόνο προστατευτικό όπλο που έχουμε» κατέληξε, χαρακτηρίζοντας «πολύ σωστό» το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top