Καπραβέλος: «Πάμε για μαύρα Χριστούγεννα. Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών»

Εφιαλτική πίεση στα νοσοκομεία- «Θα έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει τα σχολεία»

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (6/12/21)

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα πιέζει καθημερινά τα νοσοκομεία, με τους διασωληνωμένους να έχουν φτάσει τους 714. Χθες, ανακοινώθηκαν 116 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο, ένα νούμερο που αποτελεί μαύρο ρεκόρ για το 2021. 

Πλεύρης: Ανοίγει η συζήτηση για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Μιλώντας σήμερα στον Real Fm, ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε για άλλη μια φορά την ανάγκη λήψης μέτρων που θα περιορίζουν τους ανεμβολίαστους. 

«Είναι επείγον η πολιτεία να πάρει μέτρα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι η κορυφή. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν αυστηροποιείται το επιχειρησιακό σχέδιο» δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ.Παπανικολάου», ξεκαθαρίζοντας πως «πάμε για μαύρα Χριστούγεννα» και πως θα έχουμε «εκατόμβη νεκρών». 

Γκάγκα: «Οι νεκροί θα αυξάνονται ακόμα κι αν πέφτουν τα κρούσματα»

Ο Νίκος Καπραβέλος θεωρεί πως θα έπρεπε να έχουν κλείσει ήδη τα σχολεία, ενώ οι εμβολιασμοί έπρεπε να επιταχυνθούν το καλοκαίρι και «όχι μέσα στη θύελλα». Επιπλέον, ο διευθυντής ΜΕΘ συνιστά την χρήση της μάσκας FFP2 για όλους. 

Ξεκινάει ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5-11 ετών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Τέλος, ο κ. Καπραβέλος έκανε αποκαλύψεις για άλλη μία θλιβερή εφημερία που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι μόνιμα πλέον στο 100%, με το νοσοκομείο να έχει μόνο χθες 50 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top