Κορωνοϊός: «Οι νεκροί θα αυξάνονται ακόμα κι αν πέφτουν τα κρούσματα»

Οι θάνατοι αφορούν κυρίως ασθενείς άνω των 70 ετών

Οι νεκροί από κορωνοϊό θα συνεχίσουν να αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να μειωθεί τις επόμενες μέρες. Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την ίδια ο αριθμός των κρουσμάτων, μετά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δείχνει να σταθεροποιείται και ίσως να παρουσιάσει και μικρή κάμψη. Ωστόσο, όπως εξήγησε, αυτοί που νοσηλεύονται τώρα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων είναι όσοι νόσησαν πριν από δέκα μέρες κι εκείνοι που τις περισσότερες φορές καταλήγουν. 

Εμβολιασμοί: Αύξηση των ραντεβού - Πιστοποιητικά διάρκειας 9 μηνών

«Ο μέσος χρόνος που περνάει από τη διάγνωση στον θάνατο ξεπερνάει τις 10 μέρες. Άρα οι θάνατοι που βλέπουμε κι αυτοί που διασωληνώνονται είναι αυτοί που νόσησαν πριν 15 μέρες», δήλωσε η Μίνα Γκάγκα.

Οι θάνατοι επίσης αφορούν πολίτες πάνω από 70 ετών και γι΄ αυτόν τον λόγο, όπως είπε η κ. Γκάγκα, έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. 

Γιατί ανησυχεί τους ειδικούς η μετάλλαξη Όμικρον

«Έχουμε βεβαίως και ανθρώπους άλλους που χάνονται, όπως εγκύους. Μόνο στην 4η ΥΠΕ τον προηγούμενο μήνα αρρώστησαν και νοσηλεύτηκαν 27 έγκυες γυναίκες, χρειάστηκε να γίνουν πολλές καισαρικές, διασωληνώθηκαν 7 και είχαμε και θάνατο. Μιλάμε για τεράστια νούμερα για κοπέλες που είναι υγιείς και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα», είπε.

Η υπουργός σημείωσε ότι οι νεκροί είναι κυρίως ανεμβολίαστοι μεγάλης ηλικίας με πολλά υποκείμενα νοσήματα. Μάλιστα όπως είπε κάθε χρόνο καταγράφονται θάνατοι από λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως η γρίπη εξαιτίας της οποίας πεθαίνουν 250 – 400 άνθρωποι τον χρόνο. 

Κορωνοϊός: 4.943 νέα κρούσματα σήμερα - 116 νεκροί και 714 διασωληνωμένοι

Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους άνω των 50 ετών, απάντησε πως «σε αυτές τις ηλικίες δε βλέπουμε βαριά κρούσματα». 

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι τα μέτρα συζητιούνται και μπορεί αύριο η μετάλλαξη Όμικρον να αλλάξει τελείως την άποψη των επιστημόνων. 

Σχετικά τέλος με τη μετάλλαξη Όμικρον σχολίασε ότι σε μια εβδομάδα περίπου θα έχουμε εικόνα για το πόσο μεταδοτική είναι και πόσο σοβαρή νόσηση προκαλεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top