Κορωνοϊός: Η Σουηδία παίρνει ξανά μέτρα, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

Πού είναι απαραίτητο το πιστοποιητικό

Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο - Βίντεο αρχείου AP

Η Σουηδία ακολούθησε το παράδειγμα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά νέων προληπτικών μέτρων για την αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η χώρα, που μόλις έθεσε σε εφαρμογή για πρώτη φορά ένα εμβολιαστικό πάσο για κάποιες συναθροίσεις, σκοπεύει να το επεκτείνει στα εστιατόρια και σε άλλους χώρους, όπως τους αθλητικούς.

Το εμβολιαστικό πάσο, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, χρειάζεται προς το παρόν για τις εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους άνω των 100 ανθρώπων.

Ο απολογισμός της Covid-19 στη χώρα κυμαίνεται γύρω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως είναι ξεκάθαρα υψηλότερος από τις γειτονικές Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία. Συγκεκριμένα, έχουν σημειωθεί περίπου 15.000 θάνατοι σε 10,3 εκατομμύρια κατοίκους.

Ακόμα κι αν η τάση είναι ανοδική, ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη, με 26 νεκρούς και λιγότερα από 15.000 κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top