Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση κοκαΐνης

Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Ευστρατίου και πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υπέβαλε την παραίτησή του μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών.

Εμπλοκή ανώτατου δικαστικού λειτουργού σε υπόθεση ναρκωτικών

Ο δικαστής επισημαίνει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου και ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν κάτοικοι περιοχής των νοτίων προαστίων κατήγγειλαν στην αστυνομία πως τρία άτομα έκαναν ύποπτες κινήσεις. Επρόκειτο για αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους κοκαΐνη. Όταν ρωτήθηκαν από την αστυνομία πού την βρήκαν, εκείνοι κατονόμασαν τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ, ο οποίος διαμένει στην περιοχή. 

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν υπολέιμματα κοκαΐνης μέσα σε ένα μπουκάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτησή του κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή. 

Ο Παναγιώτης Ευστρατίου εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top