Αυτό είναι το παιδάκι που εγκατέλειψαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Άφαντοι παραμένουν οι γονείς τους

Αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τους γονείς του 1,5 έτους παιδιού που εγκαταλείφθηκε στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην οδό Πατησίων κάνουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες. 

Η στιγμή που άνδρας εγκαταλείπει το μωρό έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο μικροσκόπιο έχει μπει ένας άνδρας, ο οποίος έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να εγκαταλείπει το παιδί λίγο πριν τις 09:00 το πρωί, χθες, έξω από το μουσείο. 

Ο άγνωστος φορούσε κόκκινα παπούτσια, φόρμα και σκουρόχρωμο μπουφάν με λευκούς γιακάδες. Η κάμερα τον έχει καταγράψει να σπρώχνει το καροτσάκι μέχρι το σημείο και να το εγκαταλείπει σε μια ελιά που βρίσκεται έξω από το μουσείο. 

Εγκατέλειψαν 1,5 ετών κορίτσι έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο ΑΘηνών

Για την ώρα εξετάζεται οπτικό υλικό από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή κι αν δεν καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του, οι αρχές θα ακολουθήσουν και τον δρόμο της εξέτασης του DNA, μετά από εντολή του εισαγγελέα. 

Το παιδί εντόπισε χθες το πρωί μια κυρία που είχε βγάλει τον σκύλο της βόλτα. Όπως δήλωσε η ίδια στην ΕΡΤ, το κοριτσάκι ήταν πολύ φροντισμένο, φορούσε καινούργια παπούτσια, είχε καθαρά ρούχα, ήταν ήσυχο και πανέξυπνο, ενώ στο καρότσι είχαν αφήσει και δύο γκοφρέτες. 

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι χαίρει άκρας υγείας. Θα παραμείνει εκεί για λίγο καιρό κι αν δε βρεθούν οι γονείς του θα μεταφερθεί σε δομή φιλοξενίας. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top