ΚΥ Παλαμά: Οικογενειακό κύκλωμα πίσω από τους «μαϊμού» εμβολιασμούς

Πώς δρούσε - Στο μικροσκόπιο και ο σύζυγος της 44χρονης

Οικογενειακή υπόθεση ήταν το κύκλωμα που έκανε εικονικούς εμβολιασμούς στον Παλαμά Καρδίτσας, καθώς οι πέντε από τους επτά βασικούς κατηγορούμενους είναι αδέρφια.

ΚΥ Παλαμά: Αργία ενός χρόνου στην 44χρονη για τα πλαστά πιστοποιητικά 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και βάσει του πορίσματος των Αδιάφθορων της Ελληνικής Αστυνομίας, τα πέντε αδέρφια με εγκέφαλο τη διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας Παλαμά  έκαναν εικονικούς εμβολιασμούς σε συγγενείς, φίλους ακόμα και σε κουμπάρους τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις με το αζημίωτο. Στους κουμπάρους τα έκαναν δώρο. Σύμφωνα με το βαρύ κατηγορητήριο των 3.778 σελίδων η ταρίφα για τους «μαϊμού» εμβολιασμούς ξεκινούσε από 300 ευρώ. Για να μη δίνουν στόχο έκαναν καταθέσεις ακόμη και σε λογαριασμούς συγγενικών τους προσώπων.

Τι ισχυρίζεται η υπάλληλος 

«Τα χρηματικά ποσά που κατατέθηκαν στον λογαριασμό μου από εικονικά εμβολιαζόμενα άτομα ήταν στο πλαίσιο ευγνωμοσύνης από την πλευρά τους και τα αποδέχτηκα καθώς την περίοδο εκείνη βρισκόμουν σε δυσχερή οικονομική θέση» ισχυρίστηκε η 44χρονη.

Οι εισπράκτορες στο κύκλωμα είναι τα δύο αδέρφια της εγκεφάλου. Η Κ.Σ 32 ετών και ο Κ.Κ 34 ετών. Έδιναν τα «μαϊμού» πιστοποιητικά και έπαιρναν τα χρήματα. Στη συνέχεια ενημέρωναν την εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης και στη συνέχεια έκαναν τις καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς από 150 ευρώ ως και 2.100 ευρώ.

Το κόλπο με τα φιαλίδια στους εμβολιασμένους 

Ο διευθυντής του κέντρου υγείας Παλαμά στις 29 Αυγούστου εντόπισε τις πρώτες παρατυπίες στο εμβολιαστικό κέντρο και από εκεί ξεκίνησε η έρευνα για την 44χρονη διοικητική υπάλληλο, η οποία είχε ανακαλύψει τον τρόπο για να μη δίνει στόχο. Χρησιμοποιούσε τις υπολειπόμενες δόσεις από τα χρησιμοποιημένα φιαλίδια του εμβολίου καταχωρώντας ψευδώς στο σύστημα ότι έγινε η δόση.

ΚΥ Παλαμά: Στο μικροσκόπιο και ο σύζυγος της 44χρονης, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων ωστόσο, έβαλε στο μικροσκόπιο των ερευνών και τον σύζυγο της υπαλλήλου, που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος των εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. 

Πρόκειται για αξιωματικό της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β, ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα κωμόπολης του νομού Τρικάλων, όπως μετέδωσε ο Βάιος Σύρρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Από την πρώτη στιγμή μπήκε κι αυτός στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς όπως διαπιστώθηκε, κάποια από τα χρήματα που σύμφωνα με τη δικογραφία, εισέπραξε η κατηγορούμενη σύζυγός του για τους εικονικούς εμβολιασμούς, μπήκαν σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό του ζευγαριού, στον οποίο συνδικαιούχος είναι ο αστυνομικός. Ήταν 590 ευρώ σε τρεις δόσεις, χρήματα που όπως ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη της τα έδωσε η αδελφή της για τους γονείς τους. Για αυτά τα χρήματα ωστόσο ο αστυνομικός δήλωσε πλήρη άγνοια.

Ερευνάται επίσης εάν ο ίδιος έκανε κανονικό ή εικονικό εμβολιασμό. Καθώς στο σύνολό τους, τα μέλη της οικογένειας του, δήλωσαν ψευδώς ότι εμβολιάστηκαν, όπως παραδέχθηκαν ενόρκως και τα δύο παιδιά του. Τους είχε κάνει, όπως είπαν, εικονικό εμβολιασμό η μητέρα τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top