Κορωνοϊός: Έξοδα νοσηλείας σε ανεμβολίαστους – Τι λένε οι ιατρικοί σύλλογοι

Τι δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και προκάλεσε αντιδράσεις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να επιβαρύνονται με έξοδα νοσηλείας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιο Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στον Σκάι, είπε ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν ένα μέρος από την τσέπη τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η πρόταση δεν είναι παράλογη.

Κορωνοϊός: «Μπλόκο» σε lockdown, παράθυρο για νέα μέτρα πριν τις γιορτές

Όπως είπε, ανεμβολίαστοι που νοσούν και χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, ασθενούν από επιλογή τους αφού δεν δέχονται να εμβολιαστούν και έτσι αυξάνουν το οικονομικό και υγειονομικό κόστος.

ΕΙΝΑΠ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), στην οποία προεδρεύει η Ματίνα Παγώνη.

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18/11/21 δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια», αναφέρει σε ανακοίνωση.

ΣΚ χωρίς lockdown για ανεμβολίαστους: Tο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα από Δευτέρα

«Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (π.χ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή, να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης», προσθέτει.

Τι λένε οι ιατρικοί σύλλογοι

Την αντίθεσή τους στο να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι το κόστος της νοσηλείας τους εξέφρασαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και το ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο ιατρικός κόσμος έχουν την υποχρέωση να περιθάλπουν χωρίς διακρίσεις τον κάθε ασθενή, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, για την πρόληψη και τη θεραπεία του. Η πολιτεία υποχρεούται να παρέχει σε όλους τους πολίτες δωρεάν περίθαλψη και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Ατυχείς απόψεις περί του αντιθέτου απ' όπου και εάν προέρχονται σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών», αναφέρει ο ΙΣΑ.

«Δεν απηχούν τις απόψεις του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά ούτε και τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ και του ιατρικού σώματος, οι απόψεις του προέδρου του ΠΙΣ Αθανάσιου Εξαδάκτυλου», σημειώνει ο γενικός γραμματέας του ΠΙΣ, Γιώργος Ελευθερίου.

«Ο γιατρός που υπηρετεί στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη και τους νόμους του κράτους, περιθάλπει δωρεάν όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως θέσεων, πολιτικών απόψεων ή ιδεολογιών», καταλήγει ο κ. Ελευθερίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top