Νέα μέτρα: Mε rapid test στις εκκλησίες, όχι όμως για το άναμμα κεριού

Τα πρόστιμα για εκκλησία και πιστούς σε περίπτωση παραβάσεων

Νέα Μέτρα: Τι θα ισχύει από Δευτέρα 22/11 για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους-Κεντρικό δελτίο Star

Νέα μέτρα θα ισχύουν από τη Δευτέρα 22/11 , τα οποία θα δυσχεραίνουν κατά κάποιο τρόπο την καθημερινότητα των μη εμβολιασμένων πολιτών. 

ΣΚ χωρίς lockdown για ανεμβολίαστους: Tο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα από Δευτέρα

Δυνατότητα πρόσβασης σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, λιανεμπόριο, χώρους εργασίας, εκπαίδευση, εκκλησίες, υπεραστικές μετακινήσεις και ανοιχτούς χώρους εστίασης εξακολουθούν να έχουν οι ανεμβολίαστοι, επιδεικνύοντας όμως αρνητικό μοριακό ή rapid test. 

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε σήμερα για τα νέα μέτρα στις εκκλησίες, η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου υφίσταται μόνο για τη συμμετοχή των πιστών στην τέλεση μυστηρίων. Αν κάποιος πιστός μπει σε ανύποπτο χρόνο που δεν τελείται λειτουργία, απλώς για να ανάψει ένα κερί, δε χρειάζεται να έχει αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Επίσης, στους χώρους λατρείας θα πρέπει να ορίζεται υπεύθυνος ελέγχου. Η ΕΛ.ΑΣ και η Αρχή Διαφάνειας θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Nέα μέτρα: Αλλάζει το ωράριο στα καταστήματα

Σε περιπτώσεις παραβάσεων το πρόστιμο για την εκκλησία ανέρχεται στα 1.500 ευρώ και για τον κάθε πιστό στα 300 ευρώ.  Το πρόστιμο της εκκλησίας θα επιδίδεται στον υπεύθυνο, δηλαδή τον επίτροπο και αν δεν παρίσταται στον κληρικό ιερέα.

Τρίτη δόση εμβολίου: 7.000 ραντεβού κλείστηκαν χθες βράδυ

Από τα 900.000 ραντεβού που είναι προγραμματισμένα, τα μισά περίπου αφορούν στην τρίτη δόση.
Χθες στη 01:00 τη νύχτα, όποτε άνοιξε η πλατφόρμα για όσους συμπληρώνουν 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση,  κλείστηκαν 7.000 ραντεβού μέσα στη νύχτα.
Έχουν ήδη γίνει πάνω από 850.000 τρίτες δόσεις και με τα κλεισμένα ραντεβού θα φτάσουμε το 1,3 εκατ.  τη στιγμή που το σύνολο των πολιτών που έχουν συμπληρώσει εξάμηνο είναι 2,1 εκατ. πολίτες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top