Κρήτη: Πήγε να σώσει τον ανιψιό του και πέθαναν μαζί

Σήμερα η κηδεία θείου και ανιψιού που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε καζάνι

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου στην Κρήτη, μετά από την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε εκεί με θύματα θείο κι ανιψιό. 

Όπως έγινε γνωστό οι δυο συγγενείς έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν ένα καζάνι με μούστο.

Θρήνος στο Ηράκλειο: Βρέθηκαν νεκροί θείος και ανιψιός σε δεξαμενή μούστου

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμα διαλευκανθεί, ωστόσο εκτιμάται πως ο 16χρονος είχε πάει μόνος του να καθαρίσει το καζάνι, ζαλίστηκε από τις αναθυμιάσεις κι έπεσε μέσα και τότε ο 50χρονος θείος του πήγε να τον βοηθήσει, αλλά ζαλίστηκε και ο ίδιος, με αποτέλεσμα να χάσουν και οι δύο τη ζωή τους. 

 «Ήταν η κακιά η ώρα. Έπεσε το παιδί, πήγε ο αδελφός μου να το σώσει και πήγε κι αυτός μαζί του», είπε κλαίγοντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η αδελφή του 50χρονου και θεία του 16χρονου.

Κρήτη: Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Σύμφωνα με το cretapost.gr δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές. 

Το πρώτο είναι να βρίσκονταν και οι δύο μέσα στη δεξαμενή για να την καθαρίσουν και δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις. 

Το δεύτερο αναφέρει πως πρώτα ο 16χρονος μπήκε στη δεξαμενή κι όταν ζαλίστηκε μπήκε ο 50χρονος να τον βοηθήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Ο δίδυμος αδελφός του 16χρονου, βλέποντας ότι αργούσαν και οι δύο να επιστρέψουν άρχισε να ανησυχεί και ενημέρωσε τον πατέρα του και στη συνέχεια την αστυνομία. 

Αμέσως ξεκίνησαν όλοι να τους ψάχνουν και ο πατέρας του 16χρονου κατευθύνθηκε στις δεξαμενές. Εκεί αντίκρισε χωρίς τις αισθήσεις τους τον γιο και τον αδελφό του. 

Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν πολύ αργά, αφού θείος κι ανιψιός ανασύρθηκαν νεκροί. 

Ο 50χρονος ήταν γνωστός έμπορος στην περιοχή, καθώς είχε κατάστημα με αγροτικά είδη. Ο 16χρονος ήταν γιος του αδελφού του και μάλιστα έμεναν στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών. 

Η κηδεία τους θα γίνει σήμερα στις 15:00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Πελαγίας στο Κοιμητήριο της Αγίας Βαρβάρας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top