Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο 51χρονης που αρνήθηκε να διασωληνωθεί

Επόπτης υγείας τη συμβούλευε να ζητήσει να μη διασωληνωθεί

Την παρέμβαση του εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκάλεσε η δραστηριότητα του επόπτη υγείας που συμβουλεύευε την 51χρονη ασθενή ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου μέσω Facebook να αρνηθεί να διασωληνωθεί.

Η γυναίκα ήταν αρνήτρια του κορωνοϊού και του εμβολίου και όταν οι γιατροί τής ανακοίνωσαν ότι πρέπει να τη διασωληνώσουν,επικοινώνησε μέσω διαδικτύου με τον επόπτη δημόσιας υγείας που βρίσκεται σε αναστολή και εκείνος την προέτρεψε να μη διασωληνωθεί και να καλέσει την αστυνομία.

Πέθανε 51χρονη αρνήτρια: Επόπτης υγείας της είπε να φύγει από το νοσοκομείο

Ο εισαγελέας διέταξε επείγουσα εισαγγελική έρευνα σχετικά με την δραστηριότητα του επόπτη για να περιοριστεί και να προστατευτεί η δημοσία υγεία των πολιτών.

Σημειώνεται πως τον 51χρονο βαραίνουν κι άλλες πειθαρχικές καταγγελίες και δεν είναι η πρώτη φορά που η συμπεριφορά του απασχολεί τις αρχές.

Οι συνομιλίες τους είναι χαρακτηριστικές:

Π: Κύριε Τ... Είμαι Παπανικολάου. Θέλουν να με διασωληνώσουν με οξυγόνο 93-94. Μπορείτε να με βοηθήσετε; B Πνευμονολογική...

Επόπτης: «Τι έπαθες; Υπόγραψε και φύγε. Μη δεχθείς. Δεν μπορούν χωρίς συναίνεση να σου κάνουν τίποτα. Κάλεσε την αστυνομία. Υπέγραψε και ανέλαβε την ευθύνη»

Π: «Πώς να καλέσω αστυνομία; Αφού είμαι με οξυγόνο. Δεν μπορώ να μιλήσω».

Στη συνέχεια η γυναίκα του λέει πως και ο σύζυγός της βρίσκεται στο νοσοκομείο με οξυγόνο και ο επόπτης υγείας ο οποίος δηλώνει υπό παραίτηση στο Facebook της λέει ξανά να αναλάβει την ευθύνη και να φύγει ωστόσο της εξηγεί πως δεν είναι κακό να διασωληνωθεί αλλά δεν μπορεί να της πει γιατί δεν ξέρει τι της συμβαίνει λες και είναι γιατρός!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top