Κορωνοϊός: «Κρίσιμο για την πανδημία να εμβολιαστούν οι άνω των 65 ετών»

Τι είπαν Παπαευαγγέλου - Μαγιορκίνης στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας την Πέμπτη 11/11

Στα νεότερα στοιχεία της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και στα εμβόλια για τον κορωνοϊό αναφέρθηκαν κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορωνοϊός: 6.801 νέα κρούσματα σήμερα - 67 νεκροί και 503 διασωληνωμένοι

Αρχίζοντας, η κ. Παπαπευαγγέλου αναφέρθηκε στο νέο, τέταρτο κύμα της πανδημίας και στη μεγάλη έξαρση του ιού των τελευταίων ημερών, τονίζοντας ότι η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερή στα 36 έτη και πως παρατηρείται και μια μικρή αύξηση στις μολύνσεις σε άτομα άνω των 65 ετών.

Κρούσματα σήμερα: Στο «κόκκινο» Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Πλέον, υπολογίζεται πως υπάρχουν 47.000 ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 1 στα 4 στην Αττική, πάνω από 7,500 στη Θεσσαλονίκη και πάνω από 3.000 στη Λάρισα.

Ακόμα, σημείωσε πως το τέστινγκ είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς το τελευταίο διάστημα, ελέγχεται το 2% του πληθυσμού ημερησίως και επεσήμανε πως η θετικότητα στις στοχευμένες μαζικές ανοιχτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ είναι σημαντικά υψηλότερη στο 3,75%.

Κορωνοϊός: 379 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα - Πού εντοπίζονται

Παπαευαγγέλου: Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ – Να εμβολιαστούν οι άνω των 65 ετών

Η κ. Παπαευαγγέλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, λέγοντας ότι υπάρχει αύξηση που αναμένεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες. Σημείωσε, επίσης, πως η πληρότητα ΜΕΘ είναι 88% στην επικράτεια και στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στο 97%.

Ακόμα, υπογράμμισε πως το πιο κρίσιμο στοιχείο για την πορεία της πανδημίας στην κάθε περιφέρεια είναι η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων άνω των 65 ετών, δίνοντας τα παραδείγματα του Ρεθύμνου και της βόρειας Αττικής, όπου η γενικότερη εμβολιαστική κάλυψη δεν είναι τόσο υψηλή, ωστόσο η θνητότητα δεν αυξάνεται καθώς η εμβολιαστική κάλυψη των ανθρώπων άνω των 60 ετών είναι πολύ καλή.

Μαγιορκίνης: 13% αύξηση των θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

«Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 252.000.000 μολύνσεις και πάνω από 5.000.000 θάνατοι», είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφερόμενος στα στοιχεία για την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μαγιορκίνης: «Εξαιρετικά αποτελεσματικό το Pfizer μετά τους έξι μήνες»

Και συνέχισε: «Οι νέες διαγνώσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 9% την τελευταία εβδομάδα. Οι ασθενείς που καταλήγουν με τη νόσο αυξήθηκαν λιγότερο, σε ποσοστό 2%, καθώς καταγράφηκαν 7.000 θάνατοι ανά ημέρα», πρόσθεσε.

«Η επιδημία στην Ευρώπη επιδεινώθηκε για έβδομη εβδομάδα στη σειρά, καθώς παρατηρήθηκε 15% αύξηση στις διαγνώσεις και 12% αύξηση στους θανάτους. 1,8 εκατ. διαγνώσεις και 25.000 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα», σημείωσε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας την Πέμπτη 11/11
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top