Βόλος: Στη φυλακή 80χρονη που ξυλοκόπησε τον 90χρονο σύζυγό της

Του πέταξε πέτρες και τον χτύπησε με ξύλο

ηλικιωμένος

Σε φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή καταδικάστηκε μια 80χρονη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η οποία κατηγορούταν ότι κατά τη διάρκεια καβγά με τον 90χρονο σύζυγό της, του πέταξε πέτρα στο πρόσωπο και τον χτύπησε με ξύλο στο χέρι. 

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με τον 90χρονο να έχει ακόμα επίδεσμο στη μύτη του. Ο ίδιος κατέθεσε ότι η σύζυγός του τον χτύπησε, εκείνος προσπάθησε να την πιάσει από τα μαλλιά, αλλά εκείνη συνέχισε να τον χτυπά με το ξύλο.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, κατήγγειλε ότι η γυναίκα του τον ξυλοκοπά κάθε μέρα και πως εκείνος της ζητά 15.000 ευρώ για να την εγκαταλείψει και να πάει να μείνει στη Μεσσηνία, αλλά εκείνη δεν του τα δίνει. 

Όπως είπε, την περασμένη Κυριακή ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, όταν ξαφνικά πήγε η σύζυγός του, τον έπιασε από τον λαιμό και του είπε «θα σε πνίξω».

Η κόρη της 80χρονης κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και μετέφερε τη μαρτυρία της κατηγορούμενης ότι ενώ κάθισε στην αυλή του σπιτιού για να φάει λίγο ψωμί για πρωινό, ο 90χρονος την αιφνιδίασε, την άρπαξε από τα μαλλιά και την πέταξε στο έδαφος. Εκείνη φοβήθηκε και για να αμυνθεί του πέταξε την πέτρα. 

Ισχυρίστηκε τέλος ότι η μητέρα της και ο πατριός της τσακώνονταν συνεχώς από όταν η ίδια ήταν παιδιά και πως ο 90χρονος ασκεί λεκτική και ψυχολογική βία. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε πως αυτό που εξόργισε τον 90χρονο ήταν ότι η γυναίκα πήρε για να φάει το ψωμί του. Την έπιασε από τα μαλλιά και τη χτύπησε, κάτι που αποδεικνύουν και τα σημάδια στο πρόσωπό της. Επίσης είπε ότι δεν χτυπάει τον 90χρονο, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος και δεν της επιτρέπουν τα οικονομικά της, να του δώσει χρήματα για να φύγει.

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι η σωματική κατάσταση του κατηγορούμενου (που με δυσκολία περπατούσε) δεν δικαιολογεί τον ισχυρισμό ότι έριξε κάτω την κατηγορούμενη με τέτοια βιαιότητα και πρότεινε να απορριφθεί ο ισχυρισμός της γυναίκας ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε την 80χρονη σε φυλάκιση 2 μηνών με αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της δικαιολογημένης αγανάκτησης. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε στη γυναίκα ότι το Δικαστήριο ήταν επιεικές μαζί της και της ζήτησε να μην μαλώνει με τον σύζυγό της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top