Η Αρχαία Ολυμπία ζωντανεύει ξανά - Δείτε πώς ήταν πριν από 2.000 χρόνια!

Ένα εντυπωσιακό ψηφιακό ταξίδι στον χρόνο

Δείτε την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από 2.000 χρόνια

Το έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και μας μεταφέρει στην Αρχαία Ολυμπία 2.000 χρόνια πριν!

Συγκεκριμένα, επιτρέπει στους θεατές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια μέσω διαδραστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέσω περιήγησης στην ψηφιακή μορφή του ιστορικού χώρου σε υπολογιστή, καθώς και μέσω της έκθεσης του Microsoft HoloLens 2, που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών.

Αρχαία Ολυμπία

Παράλληλα, το έργο αποκαθιστά ψηφιακά 27 μνημεία, μεταξύ αυτών το Στάδιο, τους ναούς του Δία και της Ήρας και το εργαστήριο του Φειδία, ενώ επιτρέπει στον επισκέπτη να περπατήσει στους δρόμους του ιερού σε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της ιστορίας.

Αρχαία Ολυμπία έργο

Αρχαία Ολυμπία virtual tour

Το έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft, με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας.

Αρχαία Ολυμπία βίντεο

Ολυμπία

Αρχαία Ολυμπία 4

Μιλώντας για το έργο, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, τόνισε ότι «με την ψηφιακή αναπαράσταση του πανελλήνιου ιερού της Αρχαίας Ολυμπίας, η πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και οι αξίες του Ολυμπισμού, της ειρήνης, της αρμονίας, της αριστείας, της ευγενούς άμιλλας, γίνονται προσβάσιμες σε όλο τον κόσμο, σε όλο τον πλανήτη, μέσω της χρήσης τεχνολογίας αιχμής».

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας σήμερα το έργο της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων για το έργο: «Aυτό που συγκράτησα δεν ήταν τόσο η δύναμη της τεχνολογίας, όσο ο ενθουσιασμός στα μάτια των νέων μαθητών του Γυμνασίου της Αρχαίας Ολυμπίας, δηλαδή τη δυνατότητα να αντιληφθούν πράγματι τι συνέβαινε σε αυτό το χώρο πριν από 25 αιώνες και να ξαναζωντανέψει μπροστά στα μάτια τους η δύναμη της Αρχαίας Ολυμπίας».

Παράλληλα, σημείωσε, ότι η τεχνολογία «είναι το σύγχρονο μέσο όχι μόνο για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη, αλλά και ένα μεγάλο εκπαιδευτικό εργαλείο που τελικά ενώνει και δεν διχάζει, όταν αυτή χρησιμοποιείται σωστά».

Δείτε εδώ το έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top