Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο ληστής που σκότωσε τον υπάλληλο στο ψιλικατζίδικο

Στη φάκα των αρχών και ο συνεργός του - Ένα αποτύπωμα οδήγησε στα ίχνη τους

φωτό από το βίντεο

Συνελήφθη σήμερα στο σπίτι του ο δράστης της αιματηρής ληστείας που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ψιλικατζίδικο της οδού Γρ. Λαμπράκη, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος υπάλληλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, χθες το βράδυ συνελήφθη και ο συνεργός του. Πρόκειται για έναν 27χρονο Αλβανό και έναν 35χρονο Έλληνα. 

Η ταυτοποίηση και η σύλληψη του δράστη έγινε δυνατή από ένα αποτύπωμα που άφησε στον χώρο του εγκλήματος.

Αυτή την ώρα βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ανακρίνεται από τους αστυνομικούς.

Το βίντεο που έδειχνε τον συνεργό του ληστή

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε στη διάθεσή του βίντεο που έδειχνε τον δράστη να αποχωρεί από το σημείο και σε κοντινή απόσταση να συναντά τον συνεργό του, ο οποίος εικάζεται ότι είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου. 

Ο 44χρονος υπάλληλος

Ο 44χρονος υπάλληλος που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ληστείας στο ψιλικατζίδικο

Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνονται οι δυο ληστές να περπατούν με γοργό βήμα. Ο ένας φοράει λευκά παπούτσια κι ο άλλος σκουρόχρωμα. 

Παράλληλα, σε φωτογραφία που δημοσίευσε το Mega, ο άνδρας που φέρεται να σκότωσε τον 44χρονο κρατά μια μεγάλη πλαστική σακούλα.  Στο αριστερό του χέρι έχει κάτι που παραπέμπει σε σακ βουαγιάζ, χωρίς να αποκλείεται να είναι στρώμα.

Θεσσαλονίκη ληστεία

Ο 44χρονος αντιστάθηκε στον ληστή και τότε εκείνος τον χτύπησε με τη λαβή του όπλου του στο κεφάλι

Κοντά στον δράστη βρίσκεται και ένα τρίτο πρόσωπο. Και οι δύο φορούν κουκούλες και σκουρόχρωμα ρούχα. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για γυναίκα.

Τι ερευνά η αστυνομία για τη δολοφονία στο ψιλικατζίδικο 

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρεται πως ο δράστης χτύπησε στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου τον 44χρονο υπάλληλο, ο οποίος κατέληξε λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. 

Ωστόσο, ανοιχτό είναι το σενάριο το θύμα να δέχθηκε πυροβολισμό από τον ληστή. Κι αυτό γιατί στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε κάλυκας των εννέα χιλιοστών, όχι όμως βολίδα, ούτε και ίχνος από σημάδι σφαίρας. 

Θεσσαλονίκη ληστεία

Πιθανόν ο ληστής να πυροβόλησε τον άτυχο υπάλληλο

Ο δράστης φέρεται να χτύπησε με τη λαβή του όπλου τον υπάλληλο, όταν εκείνος αντιστάθηκε και αρνήθηκε να του δώσει τα 700 ευρώ που υπήρχαν στο ταμείο. 

Τον άτυχο υπάλληλο εντόπισε διερχόμενος περαστικός, ο οποίος ενημέρωσε αστυνομία και ΕΚΑΒ. Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο 44χρονος φέρει και τραύμα από σφαίρα στο σώμα του, καθώς, σε ακτινογραφία που υπεβλήθη η σορός του, εντοπίστηκε βλήμα στο ύψος του θώρακα.

Ο δράστης φαίνεται να τον έχει πυροβολήσει στο πάνω μέρος του κεφαλιού, με τη σφαίρα να καταλήγει στον θώρακά του. Αυτά τα ευρήματα αναμένεται να επιβεβαιωθούν κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, που θα γίνει σήμερα από τον ιατροδικαστή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top