Κορωνοϊός: Αγωνία για 38χρονη έγκυο που δεν είχε εμβολιαστεί

Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την 38χρονη έγκυο που κατέληξε από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη (1/11)

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών μεταφέρθηκε εσπευσμένα μια 38χρονη έγκυος, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το thestival.gr η γυναίκα δεν έχει κάνει το εμβόλιο και η κατάστασή της είναι σοβαρή. Για τον λόγο αυτό οι γιατροί έκριναν επιβεβλημένη τη διακομιδή της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που χρειαστεί η εισαγωγή της σε ΜΕΘ. 

Κορωνοϊός: Σε σοβαρή κατάσταση μωρό 2,5 μηνών στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση εγκύου που δεν έχει εμβολιαστεί και κόλλησε κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει τώρα η ίδια και το παιδί που κυοφορεί. 

Την περασμένη Δευτέρα μια ακόμα έγκυος γυναίκα που νόσησε από κορωνοϊό κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, καθώς δεν είχε εμβολιαστεί και παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές. 

Κορωνοϊός: «Ο πλακούντας είχε θρόμβους. Το μωρό δεν μπορούσε να αναπνεύσει»

Όπως δήλωσε μάλιστα συντετριμμένη η μητέρα της, η 38χρονη δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατόπιν σύστασης της γυναικολόγου της, η οποία την είχε αποτρέψει. 

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 38χρονη έγκυος από κορωνοϊό - Σώθηκε το μωρό της

Η κοπέλα διένυε την 33η εβδομάδα της κύησης. Στις 28 Σεπτεμβρίου πήγε στο νοσοκομείο Κατερίνης, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί στο Ιπποκράτειο. Δύο ημέρες αργότερα, λόγω της κατάστασης της υγείας της γυναίκας, οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική και έσωσαν το μωρό. Μετά την καισαρική η 38χρονη διασωληνώθηκε, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Πέθανε έγκυος από κορωνοϊό: «Γυναικολόγος της είπε να μην κάνει το εμβόλιο»

Στο Ιπποκράτειο νοσηλεύεται διασωληνωμένη και μία 35χρονη λεχώνα, η οποία επίσης δεν είχε κάνει το εμβόλιο και γέννησε το μωρό της με καισαρική. Το βρέφος, είχε αρχικά κι εκείνο διασωληνωθεί, αλλά πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν πως όλες οι έγκυες πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους, αλλά και τα μωρά τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top