Πέθανε έγκυος από κορωνοϊό: «Γυναικολόγος της είπε να μην κάνει το εμβόλιο»

Η άτυχη Ελένη αφήνει πίσω της ένα 8χρονο παιδί κι ένα νεογέννητο

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς της εγκύου που κατέληξε από κορωνοϊό, ενώ οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μωρό της. Η 37χρονη Ελένη από την Κατερίνη πάλευε για τη ζωή της από τα τέλη Σεπτεμβρίου και, τελικά, έναν μήνα αργότερα κατέληξε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 38χρονη έγκυος από κορωνοϊό - Σώθηκε το μωρό της

«Γιατί χάθηκε το κορίτσι μου; Πήγαινε στη γυναικολόγο και της έλεγε να μην κάνει το εμβόλιο. Δεν την άφηνε. Αυτή την πήρε στον λαιμό της», δήλωσε η μητέρα της άτυχης 38χρονης, στην εκπομπή «LIVE NEWS» του MEGA.

«Αυτό που πάθαμε εμείς, ούτε ο εχθρός να μην το πάθει» είπε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας. 

Η κοπέλα διένυε την 33η εβδομάδα της κύησης. Στις 28 Σεπτεμβρίου πήγε στο νοσοκομείο Κατερίνης, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί στο Ιπποκράτειο. Δύο ημέρες αργότερα, λόγω της κατάστασης της υγείας της γυναίκας, οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική και έσωσαν το μωρό. Μετά την καισαρική η 38χρονη διασωληνώθηκε, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Δεν είχε εμβολιαστεί και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. 

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ, Ευάγγελος Παπανικολάου, δήλωσε πως «πρέπει οι έγκυες να εμβολιαστούν 110%. Είναι θέμα και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στο μωρό τους».

«Δεν έχουμε καμία δικαιολογία εμείς οι γιατροί να μην ενημερώνουμε σωστά τις έγκυες» είπε η καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Σοφία Καλανταρίδου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η άτυχη Ελένη άφησε πίσω της ένα 8χρονο παιδί και το νεογέννητο, οκτώ μηνών μωρό της.

Θεσσαλονίκη: Στο Ιπποκράτειο 35χρονη λεχώνα διασωληνωμένη και 27χρονη με κορωνοϊό

Σύμφωνα με το site της Θεσσαλονίκης voria.gr, μια 35χρονη λεχώνα, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με κορωνοϊό. Η 35χρονη γέννησε με καισαρική και στη συνέχεια διασωληνώθηκε. Το βρέφος, είχε αρχικά και εκείνο διασωληνωθεί, αλλά πλέον είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε εμβολιαστεί.

Τέλος, κατά την ίδια πηγή στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και μια 27χρονη κοπέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά προτού προλάβει να αναπτύξει πλήρη ανοσία, νόσησε με κορωνοϊό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top