Μητροπολίτης Κοζάνης για τις γυναίκες: «Να έχετε το στόμα κλειστό»

Έντονες αντιδράσεις για όσα είπε ο Μητροπολίτης για τις γυναικοκτονίες

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην κοινή γνώμη το κήρυγμα του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου, μετά τη λειτουργία της Κυριακής, στο οποίο σχολίασε τις τελευταίες δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους. 

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Δεν είσαι άνθρωπος; Γιατί εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία, είτε στον άνδρα είτε στη γυναίκα. Είσαι άνθρωπος, εικόνα του Θεού. Αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;», είπε αρχικά ο Μητροπολίτης.

Γυναικοκτονία Ιεράπετρα: «Η μάνα μας δεν έλειπε στιγμή από δίπλα μας»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «αδελφοί μου και αδελφές έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος. Δυο ανόμοια πράγματα δεν μπορεί να έχουν ισονομία, ισοτιμία. Υπόκλιση του ενός προς τον άλλον στα έργα του, που του έδωσε οΘεός. Το μεγαλύτερο κόσμημα στη γυναίκα είναι η μητρότητα, η συζυγία!».

Απευθυνόμενος δε στις γυναίκες του ποιμνίου του, που παραπονιούνται για τις συμπεριφορές των συζύγων τους τις… «συμβούλεψε» να ακολουθούν το παράδειγμα των μανάδων και των γιαγιάδων τους και να «έχουν το στόμα τους κλειστό».

Έντεκα γυναικοκτονίες σε εννέα μήνες - Όλο και μακραίνει η «μαύρη» λίστα

«Μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top