Φώφη Γεννηματά: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη- Την αποχαιρετά με τριαντάφυλλα

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της μέχρι τις 14:00

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη η σορός της Φώφης Γεννηματά - πλάνα από drone

H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά λαμβάνει χώρα σήμερα στη Μητρόπολη, όπου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της.

Φώφη Γεννηματά: Ημέρα εθνικού πένθους – Σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10

Λίγο πριν τις 10 το πρωί έφτασε στη Μητρόπολη το φέρετρό της που ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Φώφη Γεννηματά: «Αντίο» στην αρχηγό από το ΚΙΝΑΛ με συγκινητικό βίντεο

Φώφη Γεννηματά φέρετρο

Φώφη Γεννηματά κηδεία

κηδεία Φώφης

Το λαϊκό προσκύνημα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10:00 και να διαρκέσει έως τις 14:00 το μεσημέρι.

κηδεία Γεννηματά

λαϊκό προσκύνημα - Φώφη

Μητρόπολη - κηδεία Γεννηματά

Φώφη Γεννημετά  - Μητρόπολη

Η οικογένεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες άρχισαν να συρρέουν στον ναό για να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία, συνοδεύοντας την γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι και αποχαιρετώντας της με τριαντάφυλλα.

Φώφη Γεννηματά - λαϊκό προσκύνημα

Φώφη Γεννηματά - κηδεία

Φώφη - λαϊκό προσκύνημα

Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Παπανδρέου, εμφανώς συγκινημένος μετά την απώλειά της. «Με τη Φώφη δεν ήμασταν μόνο συναγωνιστές. Μοιραστήκαμε πολλές χαρούμενες και πικρές στιγμές της ζωής και της πολιτικής. Έχασα έναν δικό μου άνθρωπο», ανέφερε τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου εξαίροντας τη μάχη που έδινε η Φώφη Γεννηματά.

Γιώργος Παπανδρέου

Φώφη Γεννηματά - ΚΙΝΑΛ

Εθνικό πένθος για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Οι λεπτομέρειες της κηδείας της

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού θα γίνει η κηδεία της Φώφης Γεννηματά. Το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Η ταφή της θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς.

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top