Νέα Ερυθραία: Ο 40χρονος φέρεται να κακοποιούσε τη μητέρα του

Ξεσπά ο αδελφός τους του θύματος – «Πώς γίνεται να τον αφήνουν ελεύθερο;»

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την δολοφονία εργάτη στη Νέα Ερυθραία/ (24/10/21)

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο 40χρονος, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου, εντελώς αναίτια, πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο, ενώ τραυμάτισε έναν ακόμα άνθρωπο, την ώρα που εκτελούσαν εργασίες εγκατάστασης φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία

Την ίδια ώρα όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως, που αποκαλύπτουν ότι όλοι γνώριζαν για τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, όμως κανείς δεν έκανε τίποτα για να προλάβει το κακό. 

Νέα Ερυθραία: Οι αναρτήσεις του 40χρονου σαμουράι προκαλούν ανατριχίλα

Μαρτυρίες γειτόνων αναφέρουν ότι στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικά ιδρύματα, τουλάχιστον δύο φορές, ενώ πολύ συχνά δημιουργούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του. 

Νέα Ερυθραία: Αυτός είναι ο 43χρονος δολοφόνος του εργάτη φυσικού αερίου

Λίγο πριν το φονικό επεισόδιο, μάλιστα, φέρεται να είχε πυροβολήσει ξανά από τη ταράτσα του σπιτιού του. 

Νέα Ερυθραία: «Πώς αφήνουν έξω έναν ψυχάκια;»

Ο αδελφός του θύματος, ξέσπασε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star εναντίον όσων επέτρεψαν στον «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας να κυκλοφορεί ελεύθερος. 

Νέα Ερυθραία: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του 40χρονου

«Πώς γίνεται έναν ψυχάκια, να τον αφήνουν ελεύθερο από το ψυχιατρείο με χαρτί στα χέρια, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να έχει ολόκληρο οπλισμό στο σπίτι του και να θερίζει κόσμο; Από που τα βρήκε, ποιος του τα έδωσε όλα αυτά; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Να φοβόμαστε να βγούμε έξω. Ο αδερφός μου έφυγε άδικα και δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου αυτό το πράγμα», είπε.

Νέα Ερυθραία: Ο 40χρονος φέρεται να κακοποιούσε τη μητέρα του

Την ίδια ώρα γείτονες ανέφεραν πως ο δράστης φέρεται να κακοποιούσε και τη μητέρα του, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε ασχοληθεί με μια σατανιστική οργάνωση στο εξωτερικό.

Νέα Ερυθραία: Ο 40χρονος κρεμούσε ανδρείκελα στο μπαλκόνι και πυροβολούσε

Όπως είπαν, η μητέρα του, η οποία ήταν συνταξιούχος γιατρός, δεν ήταν κατάκοιτη, όπως είχε ακουστεί αρχικά, αλλά φοβόταν να μιλήσει. 

«Η μητέρα του μου είχε πει “τρέμω να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο γιος μου...” Τη ρώτησα, “σε κακοποιεί λεκτικά;” “ναι..”. “Μήπως και κάτι παραπάνω;” “Και κάτι παραπάνω...”, μου είχε πει» ανέφερε γειτόνισσα.

Νέα Ερυθραία: Αυτός είναι ο 43χρονος δολοφόνος του εργάτη φυσικού αερίου

Άνθρωποι από το οικογενειακό του περιβάλλον δήλωσαν πως είχε παραισθήσεις, εμμονές και ψυχωσικά επεισόδια, σημειώνοντας ότι εδώ και καιρό έπρεπε να έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. 

Φέρεται, επίσης, να πυροβολούσε γάτες και πουλιά, να κάνει δοκιμές με φλόμπερ στην ταράτσα και να πυροβολεί ανθρώπινα ανδρείκελα που κρεμούσε από το μπαλκόνι. 

Πυροβολισμοί Κηφισιά: «Μου έχουν κάνει μάγια», φώναζε ο δράστης

Κατά τη διάρκεια νυχτερινών ωρών κυκλοφορούσε με περίεργες μάσκες στον δρόμο και κουκούλα, περπατούσε προκλητικά και κοιτούσε επίμονα τους περαστικούς. Κάποιοι είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα.

Νέα Ερυθραία: Σοκάρουν τα βίντεο που ανέβαζε στο Facebook

Στον λογαριασμό του στο Facebook ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο με ναρκωτικά, που τον έδειχναν να κάνει προπόνηση με σπαθιά, μαχαίρια και όπλα ενώ έκανε αναρτήσεις για εξωγήινους και μαύρη μαγεία. 

Κηφισιά: Νεκρός ο ένας από τους δύο εργάτες που πυροβολήθηκαν

O ίδιος παρουσιαζόταν ως «αυτοαπασχολούμενος», συγγραφέας και δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής, ο οποίος είχε εργαστεί παλαιότερα στον τομέα των πωλήσεων και της εξυπηρέτησης πελατών σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών.

Σε αρκετά βίντεο που αναρτούσε στο λογαριασμό του στο facebook «παρέδιδε μαθήματα» από την ταράτσα του σπιτιού στους διαδικτυακούς του φίλους, ενώ σε κάποια από αυτά εμφανίζεται να κρατά και το ένα από τα σπαθιά σαμουράι, το οποίο μαζί με άλλα όπλα (περίστροφο, μεταλλικό τσεκούρι, δρεπάνια, λεπίδες σε σχήμα άστρου) και σφαίρες βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του.

Αναρτούσε επίσης… μαθήματα «αυτοάμυνας» αλλά και γιόγκα. Σε ένα βίντεο φαίνεται να φορά την ίδια στολή σαμουράι, με την οποία ήταν ντυμένος όταν εκτέλεσε τους δύο υπαλλήλους της εταιρείας φυσικού αερίου και  υποτίθεται ότι έκανε προπόνηση.

Στο συγκεκριμένο βίντεο με το ένα χέρι κρατά το σπαθί και με το άλλο χέρι χτυπά ένα μικρό μπαλάκι, το οποίο είναι κρεμασμένο. Ο δράστης κατά τη διάρκεια της επίδειξης αναφέρεται και στη δράση που μπορεί να έχει κάποιος χρησιμοποιώντας το σπαθί σαμουράι. Για λόγους αυτοπροστασίας φοράει και ειδική μάσκα παρόμοια με αυτή που φορούν οι αθλητές ξιφασκίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top