Θεσσαλονίκη: «Βράζει» από κορωνοϊό ένα γυμνάσιο - 48 κρούσματα

Όλα τα τμήματα του σχολείου λειτουργούν ακόμα κανονικά

Ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη που σημειώνει δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού/ (22/10/21)

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί σε γυμνάσιο των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, το οποίο μέσα σε λίγες μέρες μετρά δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: 3.585 τα σημερινά κρούσματα - 36 θάνατοι και 348 διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι μαθητές άρχισαν να αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλον, ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως από τους 260 μαθητές του σχολείου τουλάχιστον το 20% νοσεί και βρίσκεται σε κατ’ οίκον απομόνωση.  

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αμπελοκήπων, Κοσμάς Γυμνόπουλος, δήλωσε στο Star πως το σχολείο σήμερα είχε τρία νέα κρούσματα, ενώ έχει  ήδη γίνει απολύμανση δύο φορές στο κτίριο. 

Κρούσματα: 675 κρούσματα σε Αττική, 533 σε Θεσσαλονίκη, 252 σε Λάρισα

Συνολικά, στο γυμνάσιο έχουν υπάρξει 48 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 45 αφορούν μαθητές και τα τρία καθηγητές.  

Όταν εντοπίστηκαν οι δύο πρώτοι θετικοί μαθητές, η Διευθύντρια του σχολείου ζήτησε να γίνει rapid test σε όλα τα παιδιά που κάθονταν σε διπλανά θρανία  και έτσι άρχισε η λίστα των θετικών να μεγαλώνει.

Κορωνοϊός: Έρχεται δύσκολος χειμώνας – Έκκληση για εμβολιασμούς

Μέχρι στιγμής όλα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά, διότι για να κλείσει ένα τμήμα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας, πρέπει να νοσήσουν τουλάχιστον 14 παιδιά.

Υπάρχουν φόβοι ότι έγινε ήδη  διασπορά  του ιού και σε τμήματα του λυκείου σε μεγαλύτερα αδέρφια των παιδιών που νόσησαν. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top