Κι άλλος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό - Τι απαντά ο ίδιος

Μιλά για συναίνεση της καταγγέλλουσας ο ηθοποιός και αρνείται τα πάντα

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού.

Τζένη Μπότση: «Λύγισε» στην εξομολόγηση για τη σεξουαλική παρενόχληση

Η πράξη φέρεται να έχει τελεστεί το 2020 και ο σχετικός φάκελος έφτασε στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και συγκεκριμένα τον διαβίβασε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Πασχάλης Τσαρούχας. 

«Θα ήθελα η υποκριτική να έχει τελειώσει οριστικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Στο πλαίσιο της έρευνας ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Ο ηθοποιός αρνήθηκε την αποδιδόμενη αξιόποινη πράξη, ισχυριζόμενος πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο ηθοποιός, ως κατηγορούμενος πλέον, θα κληθεί σε απολογία. 

Ελληνίδα ηθοποιός: «Με στρίμωχνε στο καμαρίνι... πού να το καταγγείλω;»

Στο μεταξύ προσδιορίστηκε και η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo. Στις 12 Ιανουαρίου 2022, στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει ο προπονητής της ιστιοπλοϊας, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του βιασμού σε βάρος ανήλικης μαθήτριας.

Βλ. Κυριακίδης: Με σόκαραν οι αποκαλύψεις για άτομα που είχαμε φάει μαζί

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που είχε ανοίξει μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προχωρήσει η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την παραπομπή ή μη, σε δίκη για τους ήδη προφυλακισμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top