Κακοκαιρία Μπάλλος: Εγκλωβισμένοι από κατολίσθηση σε χωριό της Κέρκυρας

Παρέμβαση Στυλιανίδη μετά το ρεπορτάζ του Star

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι στο χωριό Άνω Παυλιάνα της Κέρκυρας που εγκλωβίστηκαν μετά από κατολίσθηση του βουνού. Χώματα και λάσπες έκλεισαν τους δρόμους κι έπεσαν στις πλάτες των σπιτιών κατά το σαρωτικό περάσμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Μπάλλος-Κέρκυρα: Γέφυρες υποχώρησαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, ζώα πνίγηκαν

Οι κάτοικοι επιχειρούν με δικά τους μέσα να ανοίξουν τους δρόμους του χωριού, το οποίο έχει αποκλειστεί και στις δύο του εισόδους. 

«Μπήκαμε μισό μέτρο μέσα στη λάσπη για να φτάσουμε στα σπίτια μας» είπε κάτοικος του χωριού. 

Μπάλλος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα - Απίστευτες εικόνες

Σπαρακτικά ήταν τα λόγια του κ. Δήμου, ο οποίος περιέγραψε στη Μαίρη Τζώρα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι έχασε τα σπίτια του όταν μπήκαν από τις μπαλκονόπορτες τα λασπόνερα. «Ήμασταν εγκλωβισμένοι μέσα στο σπίτι κι έχω άνθρωπο καρκινοπαθή μέσα στο σπίτι, την αδερφή μου» είπε. Ο κ.Δήμος ανέφερε ακόμη, με δάκρυα στα μάτια, ότι δεν μπορεί να φτάσει στο σπίτι γιατρός και πως έπρεπε να τη φροντίσει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι ίδιοι ζήτησαν βοήθεια όμως δεν έφτασε κανείς στο χωριό τους. 

Παρέμβαση Στυλιανίδη μετά το ρεπορτάζ του Star

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρενέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μετά το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star κι εστάλη κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στο χωριό Άνω Παυλιανά της Κέρκυρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top