Καθηγητής ΤΕΙ - σεξουαλική παρενόχληση: «Στρατολογούν τα παιδιά»

Αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ο καθηγητής-γυναικολόγος

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την υπόθεση / (23/9/21)

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, η απολογία του καθηγητή και μαιευτήρα- γυναικολόγου, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη - κατά συρροή, με θύματα τρεις πρώην φοιτήτριές του.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε τις καταγγελίες «ψευδείς», ενώ δήλωσε πως «ενορχηστρώθηκαν από διδάσκουσες του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος), με σκοπό να τον βλάψουν επαγγελματικά και κοινωνικά». 

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ο καθηγητής - «Άρχισε να με θωπεύει και πάγωσα»

Μάλιστα, ο καθηγητής κατονόμασε δύο συναδέλφισσές του μαίες, οι οποίες υποστήριξε πως βρίσκονται πίσω από την υπόθεση, καθώς δεν τους είχε επιτραπεί να παραδίδουν ένα μάθημα του στο Πανεπιστήμιο, επειδή δεν είχαν διδακτορική διατριβή. 
 

«Αυτές οι κυρίες στρατολογούσαν παιδιά...» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις εις βάρος του αποδιδόμενες πράξεις. Μάλιστα, ο καθηγητής υποστήριξε πως οι καταγγέλλουσες είχαν έρθει και του είχαν ζητήσει να κάνουν πτυχιακή μαζί του, σε χρόνο μεταγενέστερο από τα όσα υποστηρίζουν πως συνέβησαν. 

Κρήτη: Συνελήφθη γιατρός για σεξουαλική παρενόχληση 18χρονου αγοριού

Σχετικά με τον λόγο που ο ίδιος παρείχε δωρεάν ιατρική εξέταση σε φοιτήτριές του, ο κατηγορούμενος γυναικολόγος είπε: «Κανείς στο ιατρείο μου δεν πληρώνει όταν είναι γιατρός, φοιτητής, ή άνεργος. Έτσι είναι το κοινωνικό μου έργο […] Το κάνω χρόνια και θα συνεχίσω να το κάνω». 

Παραιτήθηκε Διοικητής νοσοκομείου μετά από εντολή του Θάνου Πλεύρη

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η υπόθεση αυτή τον έχει καταστρέψει ως επαγγελματία γιατρό και του έχει επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη σε κοινωνικό επίπεδο. «Αυτό που ήθελαν το πέτυχαν: Με έσβησαν κοινωνικά και επαγγελματικά» είπε, επισημαίνοντας ότι οι καταγγελίες έγιναν σε μία περίοδο κατά την οποία βίωνε ένα οικογενειακό δράμα με τον θάνατο του ανήλικου παιδιού του από ανίατο σύνδρομο.

Η δίκη διεκόπη για τις 2 Νοεμβρίου οπότε θα συνεχιστεί με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top