Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ο καθηγητής - «Άρχισε να με θωπεύει και πάγωσα»

Σοκάρουν όσα κατήγγειλαν φοιτήτριες του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο καθηγητής - μαιευτήρας, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε φοιτήτριες στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Παίρνοντας δύναμη από το σαρωτκό κίνημα «#Μetoo» οι τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν, περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια στους δικαστές, όλα όσα βίωσαν πίσω από την κλειστή πόρτα του ιατρείου του.  

«Είπε στη μαία να βγει έξω λέγοντας: "Είναι φοιτήτρια, θα της κάνω μάθημα". Γδύθηκα. Μου είπε "όπως σε γέννησε η μάνα σου…".  Άρχισε να με θωπεύει. Πάγωσα. Κόπηκε η φωνή μου. Έτρεμα, έλεγα να τελειώσει να φύγω» είπε μια από τις καταγγέλλουσες.

«Η θέση του κατηγορούμενου είναι ότι αρνείται συλλήβδην κάθε κατηγορία, ότι όλα αυτά υποκινούνται. Το προφανές κίνητρο είναι το οικονομικό, υπάρχει μια αγωγή σε βάρος του με την οποία αξιώνουν κάποιες χιλιάδες ευρώ για ηθική βλάβη» υποστήριξε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

«Μας καλούσε στο γραφείο του για... δωρεάν εξέταση»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γυναικολόγος, που κατηγορείται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη κατά συρροή, καλούσε τις φοιτήτριες στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση με πρόσχημα τη συναδελφική αλληλεγγύη. 

«Του είπα να σταματήσει και δεν σταμάτησε. Τον έσπρωξα, αλλά με τράβηξε πάνω του για να με παρηγορήσει επειδή έκλαιγα. Με φίλησε χωρίς τη θέλησή μου. Μου είπε να μην πω τίποτα. Όταν πήγα να φύγω με αγκάλιασε και μου είπε "όταν πάρεις πτυχίο εγώ θα είμαι εδώ να σου βρω δουλειά».

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια 

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μέλη γυναικείων οργανώσεων και φοιτητικών συλλόγων. Ήθελαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις κοπέλες που ακολουθώντας το ισχυρό ρεύμα του κινήματος «#Μetoo», βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν.

Η δίκη διεκόπη για τον άλλο μήνα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top