Ένταση στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια

ΣΥΡΙΖΑ για αντιφασιστική διαδήλωση: Επίθεση από τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων

Ένταση σημειώθηκε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που ολοκληρώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στην Ομόνοια.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

\

Ένταση στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια/EUROKINISSI

Όλα ξεκίνησαν όταν επιχείρησαν οι διαδηλωτές να κλείσουν την Σταδίου. Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις δεν το επέτρεψαν και προσπάθησαν να τους περιορίσουν στο χώρο όπου επιτρέπεται η διαδήλωση. Οι διαδηλωτές αντέδρασαν και προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση, με τους αστυνομικούς να απαντούν με δακρυγόνα.

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια/EUROKINISSI

Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια/EUROKINISSI

Στη συνέχεια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε εξηγήσεις από τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για τη χρήση βίας. 

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τις εντολές που δίνει η αστυνομία. Είναι επικίνδυνο επειδή ο φασισμός απειλεί όλη την Ευρώπη και όχι μόνο τη χώρα μας», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ για αντιφασιστική διαδήλωση: Επίθεση από τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων

«Σήμερα στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν επίθεση κατά των διαδηλωτών. Η απρόκλητη – όπως καταγγέλλεται – επίθεση από τα ΜΑΤ είχε ως στόχο τη διάλυση των διαδηλωτών, με τη χρήση δακρυγόνων», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

«Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και στο Νέο Ηράκλειο», προσθέτει. 

«Δυστυχώς όμως κάποιοι εντός της αστυνομίας εξακολουθούν να κλείνουν το μάτι επικίνδυνα σε αντιδημοκρατικές εκδηλώσεις με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος φαίνεται πως ζήλεψε τη δόξα του προκατόχου του, κάτι που δείχνει ότι η στάση του έχει την υπογραφή και την καθοδήγηση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top