Έρημη πόλη η Θεσσαλονίκη στην πρώτη νύχτα με mini lockdown 

Μέρες του 2020: Γέμισαν ξανά οι ΜΕΘ στη συμπρωτεύουσα

Πρώτη νύχτα «μίνι» lockdown στη Θεσσαλονίκη, η οποία πέρασε στο «Επίπεδο Συναγερμού 4» του επιδημιολογικού χάρτη και τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της άρχισαν να κατεβάζουν ρολά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Κορωνοϊός: Σε μίνι lockdown η Θεσσαλονίκη - Τα μέτρα που ισχύουν

Έτσι οι Θεσσαλονικείς ζουν ξανά μέρες φθινοπώρου του 2020, όπως και οι κάτοικοι άλλων δέκα νομών της Ελλάδας. Μέχρι να ξεκινήσουν τα μέτρα του  mini lockdown τα καταστήματα διασκέδασης στην συμπρωτεύουσα, ήταν γεμάτα. Αντί για μουσική ακούγονταν μόνο οι φωνές του κόσμου. 

Επίσημα στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η πόλη άρχισε να αδειάζει. Τα μαγαζιά έπρεπε να κατεβάσουν ρολά στη 01.00, οπότε , μέσα σε λίγη ώρα τα μαγαζιά και οι δρόμοι ερήμωσαν. Ελάχιστα ήταν  τα οχήματα που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης κι αυτά για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης είχαν στηθεί αστυνομικά μπλόκα, τα οποία πραγματοποιούσαν ελέγχους σε πεζούς και οδηγούς  

Γέμισαν οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης   

Η επέλαση του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα, συνεχίζεται με την ένταση της διασποράς να παραμένει υψηλή στις περισσότερες περιοχές, όπου καταγράφεται αρκετά χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ  οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας είναι ασφυκτικά γεμάτες, ενώ στη Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top